Bogdan Oprea: „Educația media și digitală trebuie să fie o disciplină încă din ciclul primar de educație”

Data:

Marți, în cadrul conferinței „Cum le vorbim copiilor despre fake news și dezinformare?”, eveniment organizat de Salvați Copiii România, asistent univ. dr. Bogdan Oprea a vorbit, în cadrul prezentării „Internetul capcanelor: manipulare, dezinformare, fake news”, despre educația media și digitală

Aproape o treime dintre copii cred că la TV sau pe site-urile de știri nu pot fi prezentate știri false. Potrivit organizației Salvați Copiii România, jumătate dintre minori verifică rar sau niciodată valoarea de adevăr a informațiilor găsite online.

Educația media, esențială pentru protejarea tinerilor de fake news

În cadrul conferinței organizate de Salvați Copiii România s-a discutat, pe larg, despre fake news și despre cum pot fi ajutați copiii să identifice informațiile false, să filtreze informația și să se ferească de manipulare.

„Cred că educația media și digitală trebuie să fie o disciplină curriculară încă din ciclul primar de educație, iar discuțiile de la conferința de astăzi nu au făcut decât să-mi întărească această convingere.

Le-am vorbit dascălilor și elevilor din audiență despre amploarea dezinformării și a manipulării în mediul digital, despre riscurile de înșelăciune cu consecințe dintre cele mai grave pentru tineri, dar și despre cum se pot proteja ei de aceste riscuri și cum îi pot învăța pe copii să se protejeze”, spune Bogdan Oprea.

spot_imgspot_img
Roxana Stancu
Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Îndemn la vot impresionant: „Un mesaj pentru nepotul meu” | VIDEO

Îndemn la vot impresionant la vot realizat de Parlamentul...

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se întoarce la DNA Oradea

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se...

Nicușor Dan îl vede ca principal contracandidat pe Piedone

Nicușor Dan îl vede ca principal contracandidat pe Piedone...