Bonusuri uriașe pentru „performanțe” la Compania de Transport Iași. Datoriile societății au crescut vertiginos | Ziarul de Iași

Data:

spot_img

Bonusuri uriașe pentru „performanțe” la Compania de Transport Iași. Directorii operatorului de transport din Iași au performat peste măsură în cursul anului trecut. Atât directorii, cât și administratori (nouă persoane, la număr) și-au depășit cu mult indicatorii de performanță, conform raportului anual al CTP aprobat săptămâna trecută de adunarea generală a acționarilor. Acest lucru se-ntâmplă în condițiile în care datoriile CTP au crescut vertiginos.

Îndeplinirea acestor indicatori le va permite șefilor CTP să încaseze bonusuri financiare: așa-numita „componenta variabilă” a remunerației lor prin intermediul căreia, în unele cazuri din anii trecuți, aceștia și-au dublat, practic, lefurile lunare, încasând 12 indemnizații suplimentare. Indemnizația netă lunară a directorilor este în jurul sumei de 3.000 euro (remunerațiile directorilor sunt similare, diferențele sunt mici), iar cea a membrilor din Consiliul de administrație (CA) depășește 1.200 euro.

Citește și: Leonard Zăicescu despre antisemitismul din România: Antisemiții continuă să rămână pedepsiți

Cuantumul exact al „salariului” va putea fi cunoscut luna viitoare, când este termenul prevăzut pentru depunerea declarațiilor de avere.

Pentru anul 2023, nu este clar încă nivelul cotei variabile care va fi acordată. Potrivit directorului CTP Cristian Stoica, interpelat ieri de ZDI pe această temă, numărul indemnizațiilor suplimentare va fi de minimum 4 sau de maximum 10. Pe fondul unor schimbări legislative survenite anul trecut, CTP a decis să solicite un aviz în acest sens de la o autoritate națională, care a devenit operațională în primăvara acestui an, respectiv Agenția pentru Monitorizarea și Evaluarea Performanțelor Întreprinderilor Publice (AMEPIP).

Valoarea componentei variabile, odată ce indicatorii de performanță au fost îndepliniți, este influențată de mai mulți factori, cei mai importanți fiind: neluarea în calcul a primelor 2 luni din 2023 (indicatorii sunt pe fostul mandat, noile mandate au intrat în vigoare în martie 2023), adoptarea modificărilor legislative la jumătatea anului trecut și avizul AMEPIP.

Continuarea, în Ziaruldeiasi.ro

Citește și: 10 burse pentru jurnaliștii locali, pentru combaterea dezinformării

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Ziaruldeiasi.ro)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Drumuri județene modernizate pentru legătura la autostrada Curtea de Argeș-Râmnicu-Vâlcea | Argeșul Online

Consiliul Județean Argeș a adoptat, ieri, trei hotărâri menite...

Experiență unică pentru tineri din șapte județe, în Tabăra Militară Airsoft Agafton | Monitorul de Botoșani

Tabăra Militară Airsoft Agafton oferă tinerilor o experiență unică,...

SculptFest, la a treia ediție. Ateliere, concerte și activități outdoor | Ebihoreanul.ro

Vineri începe cea de-a treia ediție a SculptFest (26-28...

Maternitatea „Elena Doamna”: spital fără pacienți, dar cu medici bogați din cabinetele private | Reporter de Iași

Trucurile contabile ascund dezastrul financiar de la Maternitatea „Elena...