BREAKING Marius Budăi și-a dat demisia din funcția de ministru al Muncii

Data:

Marius Budăi (PSD), ministrul Muncii, a demisionat joi din funcție ca urmare a scandalului azilelor de bătrâni din Ilfov, au declarat surse politice.

Marius Budăi a demisionat din funcția de ministru, înaintea ședinței de Guvern de la ora 11.00. Un anunț oficial urmează să fie făcut în cursul acestei zile. Ministrul a avut o discuție în acestă dimineață cu premierul Marcel Ciolacu.

Citește și: Perdele de fum în toată țara pentru acoperirea clanului Firea-Pandele-Budăi

Potrivit sursei citate, decizia ar veni pe fondul dosarului deschis de DNA, care vizează modul în care instituțiile din subordinea Ministerului Muncii și-au făcut datoria în scandalul azilelor.

Marius Budăi, susținut de PSD Botoșani, ocupă fotoliul de la Muncă începând cu noiembrie 2021, el fiind membru în Guvernele Ciucă și Ciolacu. Are în subordine mai multe instituții de verificare și control acuzate că nu au verificat modul în care azilele din Voluntari i-au tratat pe bătrâni.

Marius Budăi a mai fost ministru al Muncii în 2018-2019 în cabinetul Dăncilă.

Motivele pentru care trebuia să își dea demisia Budăi

Centrul de Resurse Juridice (CRJ), organizația neguvernamentală de apărare a drepturilor omului care a documentat ororile din azilurile din Ilfov, a cerut, într-o scrisoare deschisă adresată premierului Marcel Ciolacu, demiterea ministrului munciiMarius Budăi, „responsabilul moral pentru perpetuarea abuzurilor” în azilurile din Ilfov.

„Pentru că apreciem maniera umană în care ați abordat problema gravă a încălcării drepturilor omului în centrele private dar finanțate din fonduri publice în județul Ilfov, luând în considerare prevederile Legii nr 115 din 1999 și Ordinul MMPS nr 308 din 2022, vă adresăm solicitarea de demitere a domnului ministru al munciiMarius Constantin Budăi, responsabilul moral pentru perpetuarea abuzurilor în aceste centre.

Mai jos vom reitera câteva dintre motivele care stau la baza solicitării noastre și care demonstrează că domnul ministru avea cunoștință de toate aceste fapte, dar în loc să combată încălcările drepturilor omului, s-a ocupat de îngrădirea activității CRJ pentru a ascunde aceste încălcări:

  • Domnul ministru al muncii și protecției sociale, Marius Constantin Budăi a fost sesizat de către CRJ cu privire la faptele grave din centrele din județul Ilfov prin adresele CRJ nr. 147 /07.11.2022, 65/23.02.2023, 23/26.01.2023, 33/01.02.2023;
  • Adresa nr. 581/DGJ/31.03.2023 semnată de domnul Budăi, prin care notifică CRJ că denunță unilateral acordul de colaborare pentru vizitarea inopinată a centrelor rezidențiale – motivul semnalat de domnul ministru la punctul 3 fiind acela că „CRJ nu a blurat imaginea unor beneficiari”. Imaginile la care se referea domnul minstru erau cuprinse într-o filmare încărcată în conținutul raportului referitor la Centrul Asociației Sf. Gabriel cel Viteaz și care îi erau destinate pentru a observa maniera în care sunt ”tratate” persoanele cu dizabilități de către furnizorul de servicii sociale licențiat de ministerul pe care îl conducea.

Citește restul motivelor aici: Centrul de Resurse Juridice cere demiterea ministrului Muncii, Marius Budăi


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Ministerul Muncii și Solidarității Sociale)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
2 COMENTARII
  1. „… demisia…”____–-____ asta inseamna-de fapt- rotirea cadrelor si el si toti ceilati mari sefi, vor primi alte posturi bine platite, indivizii trebuie trimisi in judecata pentru crime impotriva umanitatii…Dar ” cum e turcul si pistolul”, nu?///iohanis: O rusine nationala…”(despre azilele groazei) ___–-____individul , vinovatul nr. 1 de tot ce se intampla in Romania, are un tupeu porcesc, cel putin sper ca romanii sa inteleaga ca acest individ se simte non-roman( a dovedit-o de multe ori), si -sunt sigur- are si planul B, in caz ca Rusia nu castiga razboiul, pentru ca daca castiga, Ungaria va forta -cumva- preluarea Ardealului, iar planul B, este ca iohanis si banditii sai din varf( bogdan rares, ciolacu, ciuca, etc.) vor face t otul ca Romania sa se depopuleze de tineri apti de munca si la momentul maxim, Germania si Austria(care se gandeste la austroexit) vor trimite sute de mii de cetaten igermani si austrieci, (dar de diverse etni)- cu cate o suta mii euro, sa repopuleze Romania si sa deschida afaceri, iar profiturile vor fi externalizate la firmele mama, din Germania si Austria…Practic , este o tactica imbatabila…2-Guvernul a ajuns la concluzia ca nu se va putea incadra in tinta de deficit…”…guvernul … este un partener serios…”____––____cat de bot-gros sunt acesti guvernanti, indraznesc sa minta si cand toate evidentele sunt impotriva lor, acest deficit este si va continua sa creasca, atata timp cat imensei caste parazitare(politic, parte din administratie, armata , popime, clientele, etc.) NU I SE TAIE OXIGENUL, adica nu li se taie pensiile speciale*, nu li se ajusteaza salariile nesimtite( la stat) si nu se stopeaza furtul calificat-aparent legalizat-(jefuirea) al banului public, precum in cazul calatoriilor internationale ale jupanului iohanis, care sunt secretizate!!! Cred si eu, pentru ca ” daca ar sti saracii cum ne-am imbogatit noi, ne-ar ucide pe toti”(Replica a milionarului din filmul Arthur, cu Liza Minelli si „marele” Dudley Moore**(* dar si recuperarea imenselor sume deja platite, pentru ca trebuie considerate acceptarea de foloase necuvenite…/// ** „… mic la stat, mare la sfat…”)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Marinar de pe nava scufundată în Marea Neagră, transportat la spital

Marinar de pe nava scufundată în Marea Neagră, lângă...

Noul terminal de pasageri al Aeroportului Oradea a fost inaugurat

Noul terminal de pasageri al Aeroportului Oradea a fost...

Pelerinajul de Rusalii de la Şumuleu Ciuc, urmat de 300.000 de persoane

Pelerinajul de Rusalii de la Şumuleu Ciuc, urmat de...

Protest pro-Palestina la București. Manifestanții condamnă masacrul din Gaza

Protest pro-Palestina la București, sâmbătă, după ce manifestări similare...