Dumitru Buzatu a fost arestat preventiv. Șeful CJ Vaslui, acuzat de luare de mită

Data:

Dumitru Buzatu a fost arestat preventiv. Tribunalul Vaslui a decis sâmbătă arestarea preventivă pentru 30 de zile a preşedintelui Consiliului Judeţean Vaslui, în dosarul în care este acuzat de procurorii anticorupţie de luare de mită.

Decizia instanţei a fost anunţată de avocatul lui Buzatu, Daniel Atasiei, potrivit Agerpres.

Dumitru Buzatu a fost reţinut sâmbătă dimineaţă, după ce a fost prins în flagrant de procurorii anticorupţie când primea 1,25 milioane de lei mită pentru a favoriza o firmă să obţină un contract. Banii au fost găsiţi de anchetatori în portbagajul maşinii lui Dumitru Buzatu, după ce acesta i-ar fi primit într-un restaurant.

„În perioada 8 mai – 7 septembrie, inculpatul Buzatu Dumitru (…) ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) sume de bani, reprezentând un procent de 10% din valoarea unui contract de achiziţie publică pe care acesta din urmă îl încheiase cu Consiliul Judeţean Vaslui şi care avea c a obiect reabilitarea şi modernizarea unor drumuri din judeţul Vaslui, astfel încât contractul să se deruleze în bune condiţii (plată facturilor). În context (…), la data de 22 septembrie, inculpatul Buzatu Dumitru ar fi primit suma de 1.250.000 lei, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante”, preciza DNA.

Citește și: Preşedintele CJ Vaslui, reținut de DNA pentru luare de mită. Procurorii cer arestarea preventivă

Dumitru Buzatu a fost arestat preventiv. Momentul primirii banilor, filmat

Momentul în care Buzatu încasează mita de 1,25 milioane de lei a fost filmat de către procurorii DNA, care l-au filat mai multe luni.

Preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost prins în flagrant după ce a primit personal banii marcaţi de DNA, aflaţi într-o geantp.

Politicianul a pus geanta în portbagajul unui autoturism al Consiliului Județean, fiind prins două ore mai târziu. Buzatu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. 

„La orele 17.15, (…..) şi Buzatu Dumitru s-au ridicat de la masă şi s-au deplasat către autoturismele marca (…..) şi marca (…..). Buzatu Dumitru a mers la portbagajul (…), iar (…..) la autoturismul (…..), unde a deschis uşa stânga spate şi a luat de pe banchetă o geantă maro pusă la dispoziţie de către Direcţia Naţională Anticorupţie, în care se afla suma de 1.250.000 de lei. Buzatu Dumitru a deschis portbagajul (…..), (…..) a mers către el, i-a întins geanta cu banii, Buzatu Dumitru a luat-o, a pus-o în portbagaj, după care l-a închis”, se arată în documentele DNA.

Citește și: VIDEO Momentul în care Buzatu încasează mita de 1,25 milioane de lei a fost filmat

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Protest la Cotroceni, după ce Iohannis a dat liber la furat 1 milion de euro

Protest la Cotroceni, organizat de Corupția Ucide, după ce...

În câțiva ani, semafoarele ar putea avea patru culori: verde, roșu, portocaliu și alb | Aktual24

Pe măsură ce mașinile și camioanele devin mai inteligente...

Urmăriți la nivel internațional, aduși în țară de polițiști

Urmăriți la nivel internațional, aduși în țară de polițiști...