VIDEO Momentul în care Buzatu încasează mita de 1,25 milioane de lei a fost filmat

Data:

Momentul în care Buzatu încasează mita de 1,25 milioane de lei a fost filmat de către procurorii DNA, care l-au filat mai multe luni.

Preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost prins în flagrant după ce a primit personal banii marcaţi de DNA, aflaţi într-o geantă.

Politicianul a pus geanta în portbagajul unui autoturism al Consiliului Județean, fiind prins două ore mai târziu. Buzatu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. 

„La orele 17.15, (…..) şi Buzatu Dumitru s-au ridicat de la masă şi s-au deplasat către autoturismele marca (…..) şi marca (…..). Buzatu Dumitru a mers la portbagajul (…), iar (…..) la autoturismul (…..), unde a deschis uşa stânga spate şi a luat de pe banchetă o geantă maro pusă la dispoziţie de către Direcţia Naţională Anticorupţie, în care se afla suma de 1.250.000 de lei.

Buzatu Dumitru a deschis portbagajul (…..), (…..) a mers către el, i-a întins geanta cu banii, Buzatu Dumitru a luat-o, a pus-o în portbagaj, după care l-a închis”, se arată în documentele DNA.

Citește și: Șeful CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, arestat preventiv

Şeful CJ Vaslui a fost oprit aproape două ore mai târziu, având banii în maşina Consiliului Judeţean.

Momentul în care Buzatu încasează mita: 2.500 de bancnote de 500 de lei

Procedând la efectuarea percheziţiei auto, în portbagajul autoturismului, în partea stângă, a fost identificată o geantă de culoare maro, după cercetarea acesteia putându-se constata faptul că în această geantă se află o sumă de bani în lei, respectiva sumă era compusă din bancnote cu cupiura de 500 de lei”, se arată în referatul cu propunere de arestare preventivă întocmit de DNA în dosarul preşedintelui Consiliului Judeţean Vaslui.

Citește și Responsabilul de Securitatea muncii pe autostrada A7 era demis de 3 săptămâni. Este anchetat penal pentru fapte de corupție

Dumitru Buzatu a primit 2.500 de bancnote de câte 500 de lei, marcate de către anchetatori pentru realizarea flagrantului. Banii primiţi drept mită erau pentru un contract din fonduri europene. (Ziarul de Iași)

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Ciocolata PNL. Ziua de 1 Martie, folosită electoral de politicieni liberali

Ciocolata PNL. Ciocolate Milka, introduse într-o cutie de carton...