Bugetul Primăriei Baia Mare acoperă funcţionarea instituţiei până în luna iulie

Data:

Bugetul Primăriei Baia Mare pe anul 2024 permite funcţionarea instituţiei până în luna iulie, a anunţat, luni, în şedinţa extraordinară a Consiliului Local, primarul interimar, Doru Dăncuş.

„Cheltuielile de funcţionare pentru autoritatea publică sunt asigurate până în luna iulie, urmând ca, pe parcursul unor încasări pe care estimăm că le vom avea, să facem rectificările şi să majorăm secţiunea de venituri”, a spus Doru Dăncuş, potrivit Agerpres.

Primarul interimar a subliniat că majoritatea veniturilor provin din taxele şi impozitele locale, dar şi din resursele proprii.

De asemenea, în categoria veniturilor proprii au fost incluse şi sumele care provin din taxa pe valoarea adăugată (TVA), destinate serviciilor sociale sau educaţionale aflate în gestiunea administraţiei locale.

Citește și: Cum a fost salvată Roșia Montană de la o distrugere completă. Procesul de la Washington, văzut din Munții Apuseni

Acesta a mai inclus asistenţa financiară nerambursabilă şi subvenţia din Programul „Anghel Saligny”, însoţit de o componentă a unui credit în sumă de 11 milioane lei, sumă care completează veniturile primăriei.

Primarul interimar Doru Dăncuş a precizat că investiţiile cu finanţare din fonduri europene derulate în 2023 şi programate pentru 2024 pe segmentul cheltuieli nefinalizate sunt acoperite din bugetul local şi au fost estimate la o valoare de 63 de milioane de lei. De asemenea, alte investiţii din fonduri pe diverse proiecte aflate în derulare, în valoare de 400 milioane lei, au fost prinse în buget.

Potrivit lui Doru Dăncuş, sub nicio formă nu pot fi angrenate investiţii către alte entităţi din subordine dacă nu se reformează, vizat fiind Clubul Sportiv Minaur.

Citește și: Cum rezolvi problemele cu e-Factura. Ghidul făcut de un om de afaceri

„În condiţiile în care suntem foarte strâmtoraţi pe serviciile publice pe care noi le gestionăm în momentul de faţă şi care au impact major în calitatea vieţii băimărenilor, şi aici mă refer la infrastructura rutieră, la salubrizare, la iluminatul public (…), nu mai vorbesc de serviciile sociale şi toate subvenţiile pe care noi le acordăm către instituţiile şi serviciile subordonate, nu putem să ne asumăm astăzi nicio listă de investiţii care să includă proiecte investiţionale pe care să nu le putem realiza şi nici finanţări către anumite entităţi, în condiţiile în care acele entităţi, şi aici mă refer strict la Minaur (Clubul Sportiv- n.red.), nu sunt dispuse să facă reformă şi mereu stau cu mâna întinsă la Consiliul Local pentru a primi finanţare, angajând cheltuieli care nu au aprobarea nici a Consiliului de Administraţie, nici a Consiliului Local”, a afirmat el.

Primarul interimar al municipiului Baia Mare a menţionat că anul 2024 e unul dificil şi resursele financiare trebuie gospodărite eficient.

Citește și: Justiția europeană versus interese dâmbovițene. Instanța supremă, chemată să tranșeze disputa

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Ministrul rus de Externe: „Regimul de la Chișinău vrea să anexeze Moldova la România”

Ministrul rus de Externe: „Regimul de la Chișinău vrea...

Cum va “lovi” inteligenţa artificială în angajaţii din Educaţie, Administraţie, Agricultură

Cum va “lovi” inteligenţa artificială în angajaţii din Educaţie,...

Doi focșăneni au descoperit o adevărată comoară cu detectorul de metale – 150 de monede vechi

Doi focșăneni au descoperit o adevărată comoară cu detectorul...