Crevedia după explozii. Localnicii spun că simțeau că „stăteau cu bomba în poartă”

Data:

Crevedia după explozii. Oamenii din zona în care au avut loc exploziile de la stația de încărcare GPL din Crevedia cu care au vorbit reporterii PressOne au spus că erau obișnuiți să vadă cisterne care se alimentau acolo, dar că de fapt nimeni nu știa exact ce se întâmplă în curte, de ani de zile.

Din 2020, activitatea comercială a punctului de lucru a fost oprită.

Localnicii observaseră însă că afacerea mergea înainte. „Veneau de la rafinării și depozitau aici. Veneau cisterne, întorceau aici, două-trei…”

Numai că acolo obișnuia să se facă transfer de gaz petrolier lichefiat (GPL) din cisterne, potrivit anchetatorilor care încearcă să facă lumină în aceastră tragedie,

Citește și: Filmul exploziilor de la Crevedia. Au avut loc pentru că doi șoferi au mutat gazul în cisterne

„A ars-o total”

Florica și Ionel Barbu au murit în urma exploziilor de sâmbătă. Cei doi soți locuiau chiar peste stradă de fosta stație GPL. Bărbatul a făcut infarct sâmbătă seara, când și-a văzut soția cu arsuri pe tot corpul. Florica s-a stins câteva ore mai târziu, duminică, în jurul orei 12, la Spitalul Floreasca.

„Înainte să explodeze prima dată, mătușa mea a ieșit afară la poartă și a văzut fum. Și a explodat, a ars-o total. A fugit cum era și a căzut în picioare, la o femeie mai în față.

Și au ajutat-o cu o pătură, cu apă, până a venit salvarea”, povestește, pentru PressOne, nepoata femeii, care locuiește de asemenea în Crevedia.

„A venit și elicopterul, au urcat pe cine au putut, cum au putut. Au intrat pompierii și prin spate, prin grădini, ca să stingă. A ajuns focul până în câmp. Ne era frică că ajunge și la noi.”

Continuarea, în PressOne!


Urmăriți PressHUB și pe Google News

Foto: Inquam Photos/George Călin

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cum a beneficiat excepționalul Truică de condiții excepționale în detenție

Remus Truică, condamnat la 7 ani închisoare în dosarul...

Magistrații, vameșii și politicienii, cei mai mari iubitori de diamante

Presshub a analizat declarațiile de avere ale funcționarilor publici...