Buletin de București: Jaful de la Centrul „fantomă” al Primăriei Capitalei

Data:

Timp de aproape 10 ani, între 2007 și 2016, din bugetul Centrului de Protecție a Plantelor (CPP) București „s-au scurs” peste 10 milioane de lei. Acești bani au ajuns direct în buzunarele directorului care conduce de aproape 24 de ani instituția care se ocupă cu tratarea plantelor din Capitală, susțin procurorii DNA, potrivit jurnaliștilor de la Buletin de București.

Fondurile publice ajungeau direct la directorul Mihail Dan Grigore prin afaceristul de la care instituția cumpăra produse fitosanitare la prețuri supraevaluate.

Patronul firmei cu care lucra directorul vindea produsele la prețuri chiar și de 3,5 or mai mari decât cele de pe piață, iar în unele cazuri primea bani pentru servicii pe care nu le mai presta.

„Surplusul“ care rămânea în firmă era scos cash și înmânat sub formă de comision, „la sacoșă”, șefului CPP, potrivit sursei citate.

Citește și O firmă controversată din Prahova repune în funcțiune depozitul de deșeuri de la Doljchim

Sumele erau „reinvestite“ de director, care și-a construit o pensiune de aproape 1,5 milioane de euro la doar 6 km de Castelul Bran, o casă de lux în orașul ilfovean Bragadiru și a renovat un alt imobil.

Tot cu bani din bugetul instituției pe care o conducea și-a cumpărat doi bolizi și a fost în 35 de vacanțe de lux în 20 de țări, printre care și unele exotice precum Jamaica, Indonezia sau Oman.

Deși procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Mihail Dan Grigore în 2021, acesta este încă la conducerea instituției.

În discuția cu reporterii Buletin de București, directorul CPP a susținut în repetate rânduri că rechizitoriul DNA nu este bazat pe fapte, ci doar pe declarația lui Petre Iancu, despre care spune că a făcut denunțul doar pentru a scăpa de acuzațiile de evaziune fiscală.

Mihail Dan Grigore susține și că acest prejudiciu urmează să fie stabilit de instanță și abia apoi, dacă se confirmă, instituția va face tot posibilul să-l recupereze. Până atunci, instituția nu ar putea să calculeze vreun prejudiciu.

Mai multe, în Buletin de București.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Primarul din Botoșani rămâne sub control judiciar | Monitorul de Botoșani

Cosmin Andrei, primarul din Botoșani, rămâne sub control judiciar....

S-a deschis fabrica de filtre din Balș. Investiție germană de 8 milioane de euro | Reporter 24

S-a deschis fabrica de filtre din Balș, județul Olt....

Licitația pentru un lot al Autostrăzii Transilvania, deblocată după trei ani de tergiversări | Monitorul de Cluj

Licitația pentru un lot al Autostrăzii Transilvania, segmentul dintre...