Călătoriile în spațiul Schengen. Ce s-a schimbat din 31 martie?

Data:

spot_img

Călătoriile în spațiul Schengen. Ce s-a schimbat din 31 martie și cât de mult vor simți diferența românii care călătoresc în statele ce fac parte din spațiul Schengen?

Odată cu aderarea României la spațiul Schengen pe 31 martie, un nou sistem de verificare a documentelor de identitate a devenit operațional, simplificând procesul de legitimare și stabilire a identității pentru toate structurile din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Acest sistem electronic permite o verificare rapidă și eficientă a documentelor de identitate în bazele de date multiple, facilitând activitatea poliției, jandarmeriei și a altor instituții implicate în verificarea persoanelor.

Echipamente cu aplicații speciale

Conform unui comunicat trimis către presă de Inspectoratul Județean de Poliție Argeș, polițiștii și personalul din alte structuri au fost echipați cu dispozitive mobile și tablete, pe care rulează o aplicație special dezvoltată.

Aceste dispozitive permit scanarea documentelor de identitate, cum ar fi cărțile de identitate, pașapoartele sau permisele de ședere, iar aplicația automatizată compară datele din documentele scanate cu cele din bazele de date oficiale.

Citește și Românii încă sunt controlați în aeroporturile din UE, deși am intrat în Schengen aerian

Dacă sunt identificate discrepanțe sau există informații relevante în bazele de date, polițistul primește imediat o notificare, facilitând luarea deciziilor rapide și corecte în privința persoanei verificate.

În cazul unor probleme sau suspiciuni, persoana în cauză poate fi condusă la sediul unității de poliție pentru verificări suplimentare.

Călătoriile în spațiul Schengen, unde poți afla informații

Aderarea României la Spațiul Schengen aduce beneficii evidente în ceea ce privește circulația și securitatea în interiorul Uniunii Europene.

Pentru mai multe informații despre aceste aspecte și despre modul în care schimbările afectează publicul larg, se poate accesa gratuit platforma online dedicată.

Prin adoptarea acestui nou sistem de verificare a documentelor și identității, România demonstrează angajamentul său pentru consolidarea securității și eficienței în gestionarea frontierelor, în conformitate cu standardele și cerințele internaționale.

Continuarea în Gazeta de Sâlpeni


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Judecătorul fascinat de numele șefului CSM se pensionează a doua oară

Judecătorul Florin Vădeanu de la Judecătoria Agnita cere, din...

Decontarea concediului de odihnă neefectuat, noua metodă de a stoarce bani de la buget

Bugetarii speciali au găsit o nouă modalitate de a-și...

Cum arată declarația pentru „Taxa pe lux”

Taxa pe lux a intrat în vigoare. Românii care...