Scutirea de la plata contribuţiilor sociale nu include pacienții cu boli cronice. „Este discriminatorie”

Data:

Scutirea de la plata contribuţiilor sociale nu include pacienții cu boli cronice este discriminatorie, susțin reprezentanții Coaliţiei Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România.

Guvernul a adoptat, joi, scutirea de la plata contribuţiilor sociale pentru concediile medicale doar în cazul gravidelor, mamelor cu copii bolnavi, al pacienţilor cu afecţiuni oncologice şi pentru cazurile de urgenţă.

COPAC este de părere că și pacienții cronici trebuie să beneficieze de această scutire.

Concediul medical, spun reprezentanții COPAC, este un drept fundamental al salariaților și nu e o sursă de venit impozabilă.

Aceștia consideră că ar trebui descoperite cazurile de fraudă, ci nu „pedepsiți” pacienții care chiar au probleme.

Scutirea de la plata contribuţiilor sociale: „Vrem să vă reamintim că boli cronice nu înseamnă doar cancer”

„Nu, domnule prim-ministru, concediile medicale nu sunt o sursă de venit! Sunt incluse în dreptul fundamental al cetăţenilor acestei ţări şi nu pot fi tratate în alt fel!

Şi, noi, cei din Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România, vrem să vă reamintim că boli cronice nu înseamnă doar cancer.

Citește și: Mariupolul ocupat de Rusia este reconstruit cu firme germane împotriva cărora nu au fost impuse sancțiuni | Aktual24

La fel de invalidante sunt si alte boli, precum bolile cardiovasculare, AVC, scleroza multiplă, boli rare sau inflamatorii reumatismale.

Ca să nu mai menţionăm tuberculoza sau HIV/SIDA. Şi din păcate un pacient cu tuberculoză este nevoit să stea în concediu medical timp de şase luni sau doi ani.

(…) Ar trebui să descoperiţi acele cazuri de fraudă şi nu să pedepsiţi pe toată lumea, pentru că este şi incorect şi discriminatoriu”, explică reprezentanţii COPAC.

Aceștia susţin că vor ataca viitoarea lege dacă va fi adoptată în forma ordonanţei de urgenţă.

Continuarea în Oltenia Live!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: oltenialive.ro)

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img
Oltenia Live
Oltenia Live
Oltenia Live este echipa care și-a propus să vă aducă, zilnic, știrile care contează. Publicație exclusive online, Oltenia Live acoperă cele mai importante domenii de interes, de la administrație, social, cultură sau economie, la sănătate - însemnând sfaturi medicale și interviuri cu medici și reprezentanți ai asociațiilor de pacienți. În proiectele derulate de noi am inclus și pacienții, mai exact poveștile celor care sunt un exemplu atât pentru cei care se confruntă cu o problemă asemănătoare lor, cât și pentru cei din comunitate, de ce nu?! Reușim să acoperim județele Dolj, Olt, Gorj, Mehedinți și Vâlcea. Dacă nouă ne scapă ceva, dați-ne un mesaj și verificăm știrea propusă de voi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Bărbat de 33 de ani, cercetat penal pentru că ar fi împărţit mită electorală

Un bărbat de 33 de ani este cercetat penal...

Peste 300 de incidente legate de procesul electoral

Peste 300 de incidente legate de procesul electoral au...

Festivalul Internațional „Très Court”, pe 14 și 15 iunie, la Muzeul Golești: bun venit în Absurdistan! | Repermedia.ro

Alianța Franceză Pitești vă invită la Festivalul Internațional „Très...