Românii încă sunt controlați în aeroporturile din UE, deși am intrat în Schengen aerian

Data:

spot_img

Românii încă sunt controlați în aeroporturile din UE, susține europarlamentarul Vlad Gheorghe, care a anunțat că va face plângere la Comisia Europeană.

România a intrat oficial în Schengen cu granițele maritime și aeriene din 31 martie. Însă, europarlamentarul Vlad Gheorghe arată că românilor încă li se controlează pașapoartele în aeroporturi din țări care fac parte din spațiul de liberă circulație.

Citește și: Sfârșitul erei Erdoğan? Ce înseamnă pentru Turcia și regiune înfrângerea suferită de partidul președintelui

Românii încă sunt controlați în aeroporturile din UE

„Românii, controlați în continuare pe aeroporturile Europei! Discriminarea continuă, chiar dacă România este în Schengen. Voi transmite plângeri oficiale Comisiei Europene și aeroporturilor din statele membre unde românilor încă li se controlează pașapoartele, deși din 31 martie țara noastră este parte din spațiul unic de circulație european pe cale aeriană și maritimă”, a scris Vlad Gheorghe pe pagina sa de Facebook.

Vlad Gheorghe a fost verificat personal

Acesta susține că este vorba de un abuz clar din partea autorităților naționale din țările respective, dar și că nu se poate să fie controlate prin sondaj exact avioanele românești.

Citește și: Contractele de consultanță ale familiei Cîrstoiu cu producătorii de medicamente

„Am fost personal verificat la aterizarea în Paris, ieri, pe 1 aprilie, fără să primesc vreo explicație. Am primit numeroase mesaje de la cetățeni români verificați în mod similar pe aeroporturile din Amsterdam și Munchen. Repet, nu prin sondaj, nu aleatoriu, ci în mod evident organizat un punct de verificare documente de către poliția de frontieră la coborârea din avioanele care zburau dinspre România”, arată europarlamentarul.

Acesta a mai scris că în momentul în care a cerut explicații polițiștilor din aeroport, nu a primit un motiv clar, însă că i s-a spus că vor verifica și alte destinații. Totuși, Vlad Gheorghe susține că nu există punte de control similare și pentru alte naționalități.

„Bâlbâiala polițiștilor interpelați de către mine pe aeroportul din Paris confirmă că nu a existat vreo acțiune de control de rutină. La insistențele mele au încercat să spună că vor verifica și alte destinații, nu doar pe cele românești, însă în tot aeroportul, pe terminalul Schengen nu am întâlnit un alt punct similar, iar agenții respectivi nu s-au deplasat către o altă poartă de la un zbor din altă țară europeană, schimbându-și povestea – ”mergem, dar mai târziu, nu știm unde, ni se transmite de către superiori, așteptăm”. Culmea, așteptau controlând fiecare cetățean european care cobora din avionul de la București, o pură coincidență, desigur”.

Românii încă sunt controlați în aeroporturile din UE. Sesizare la Guvern

Politicianul vrea să sesizeze aceste fapte și coaliției de Guvern PSD-PNL din dorința de a vedea modul în care reacționează autoritățile din România.

„O să sesizez totodată această situație guvernului PSD-PNL condus de Marcel Ciolacu, sunt tare curios să văd cum își apără cetățenii evident discriminați miniștrii Predoiu, Gorghiu și Odobescu, care este poziția ambasadelor României din țările respective și ce măsuri au de gând să ia să prevină astfel de abuzuri. Altfel, sunt primii la lăudat cu firimiturile astea de Schengen acceptate în mod rușinos după mai mult de 12 ani de când îndeplinim toate condițiile cerute”.

Acesta a cerut o reacție și din partea președintelui Klaus Iohannis despre modul în care românilor li se încalcă drepturile.

„Poate binevoiește și președintele Iohannis să se pronunțe asupra încălcării drepturilor românilor, acum că-n România e cod de vânt și la golf s-ar duce degeaba, iar zăpadă bună de schi nu mai este. Nu mai zic de solicitarea despăgubirilor de miliarde de euro anual din partea Austriei, că deh, prietenul Nehammer, coleg în EPP cu Iohannis, Ciucă și compania nu poate fi deranjat pentru mizilicuri de-astea care privesc România și pe români”.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Bianca Iosef
Bianca Iosef
Bianca Iosef a terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București în anul 2022. A început să lucreze ca jurnalist încă din timpul facultății și este interesată să evolueze cât mai mult în acest domeniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Lituania pregătește planuri de evacuare în cazul unui conflict armat

Autoritățile din Lituania își pregătesc planurile pentru evacuări în...

Cum urmărea spionul Caraman criticii comunismului și de ce a fost declarat colaborator al Securității

Mihail Caraman, cu numele de serviciu „Mihai Neagu” și...