Campanie electorală cu excavatoare. A fost scoasă prima cupă de pământ. Promisiuni că panglica se va tăia peste 4 ani | Ziarul de Iași

Data:

spot_img

Campanie electorală cu excavatoare. Prima cupă de pământ a fost extrasă ieri la Iași în pregătirea construirii Spitalului Regional de Urgență (SRU).

Peste 500.000 de metri cubi de pământ vor fi excavați și transportați în următoarele luni în afara amplasamentului. După săpătura generală și organizarea de șantier, vor putea începe și lucrările de ridicare a complexului de clădiri, care sunt astăzi în fază de licitație.

Ministrul Sănătății: Spitalul va fi gata în 4 ani

La evenimentul de lansare a lucrărilor pregătitoare, constructorul Ness Proiect Europe (Prahova) a mobilizat zeci de autocamioane și excavatoare pe care le-a aliniat pe una dintre laturile amplasamentului într-o desfășurare de forțe. De la nivel guvernamental, singurul ministru care a ajuns la Iași a fost Alexandru Rafila (Sănătate).

„Este o investiție de 700 milioane euro, enormă, care practic începe în această zi. Termenul de execuție este de 4 ani și sunt convins că va fi gata la timp – un spital de 120.000 mp, cu 20 de săli de operație. Discutăm despre o generație de medici tineri care trebuie să se formeze, să învețe să lucreze la aceste standarde”, a declarat ministrul Sănătății Alexandru Rafila.

Citește și: Rusia trimite în Iran 24 de avioane Su-35, dar și sisteme de rachete S-400

El a subliniat, în context, importanța parteneriatului dintre Minister și Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Iași. Rafila a mai spus că perioada premergătoare deschiderii SRU va însemna cel puțin un an de instruire a personalului medical.

SRU va fi un complex de clădiri cu un regim de până la 7 etaje, cu 850 de paturi, heliport și spații speciale pentru dezvoltarea profesională a medicilor și asistenților. Investiția totală se ridică la 3,3 miliarde lei, circa 90% din sumă fiind asigurată de către guvern (buget de stat și credite), iar restul în cadrul unui proiect cu finanțare UE.

Contractul pentru lucrările pregătitoare are o valoare de 30 milioane lei, iar cel pentru construirea ansamblului, încă în fază de licitație, de 1,8 miliarde lei.

Continuarea, în Ziarul de Iași!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Foto: ziaruldeiasi.ro

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Drumuri județene modernizate pentru legătura la autostrada Curtea de Argeș-Râmnicu-Vâlcea | Argeșul Online

Consiliul Județean Argeș a adoptat, ieri, trei hotărâri menite...

Experiență unică pentru tineri din șapte județe, în Tabăra Militară Airsoft Agafton | Monitorul de Botoșani

Tabăra Militară Airsoft Agafton oferă tinerilor o experiență unică,...

SculptFest, la a treia ediție. Ateliere, concerte și activități outdoor | Ebihoreanul.ro

Vineri începe cea de-a treia ediție a SculptFest (26-28...