Rusia trimite în Iran 24 de avioane Su-35, dar și sisteme de rachete S-400 | Aktual24

Data:

Iranul ar urmă să primească săptămâna viitoare primul lot de avioane Suhoi Su-35 din Rusia, consolidând semnificativ capacitatea forțelor sale aeriene de a contracara eventualele atacuri aeriene din partea unor adversari precum Israelul, într-un moment în care Teheranul și Tel Avivul se află în pragul unui conflict deschis, transmite Defence Security Asia.

Conform agenției de știri de stat Student News Network (SNN), săptămâna viitoare Teheranul va lua în primire prima aeronavă dintr-un total de 24 de avioane Su-35 „Flanker-E”.

Această achiziție a avioanelor de luptă din generația 4,5 din Rusia marchează un upgrade semnificativ pentru Forțele Aeriene iraniene, care s-au bazat în mare măsură pe avioane de lupta mai vechi.

Citește și: Dinu Săraru a fost înmormântat ilegal. Legea interzice așezarea mormintelor în afara cimitirelor

Forțele aeriene iraniene operează în prezent modele precum MiG-29, precum și avioane fabricate în SUA, cum ar fi F-5, F-4 Phantom și F-14 Tomcat, achiziționate în timpul domniei șahului Iranului, înainte de Revoluția Islamică din 1979.

Săptămâna trecută, The Washington Post, citând surse din serviciile de informații, a relatat că Rusia va furniza în curând Iranului și sisteme avansate de apărare antiaeriană precum S-400 „Triumf”.

Această mișcare a Moscovei face parte din eforturile Rusiei de a consolida capacitățile de apărare aeriană ale Iranului în anticiparea unor potențiale atacuri aeriene ale Statelor Unite și Israelului.

Defence Security Asia: Rusia a oferit Teheranului sistemul avansat de apărare aeriană S-400 „Triumf”

Recent, Defence Security Asia a transmis că Rusia a oferit Teheranului sistemul avansat de apărare aeriană S-400 „Triumf”, capabil să îmbunătățească capacitatea Iranului de a contracara atacurile aeriene din partea Israelului și a SUA.

Citește și: La o armată de 80.000 de oameni e nevoie de o rezervă de 800.000. Care sunt marile vulnerabilități ale României | Aktual24

Rusia a primit luna trecută o delegație iraniană pentru a vizita diverse facilități de producție militară, inclusiv cele implicate în producția de componente critice pentru sistemul S-400.

Delegația, formată din 17 înalți oficiali iranieni, a vizitat instalațiile companiei START NPP din Ekaterinburg.

Sistemul S-400 poate atinge ținte aflate la o distanță de până la 400 de kilometri și este echipat cu radare de mare putere capabile să învingă tehnologia stealth folosită de avioane precum F-35 și bombardiere, susține Moscova.

Articolul integral, în Aktual24

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

China – Rusia, o nouă axă revizionistă? | Revista22

China - Rusia, o nouă axă revizionistă? Washingtonul a...

Rusia a folosit arme chimice în Ucraina, încălcând regulile internaționale

Rusia a folosit arme chimice în Ucraina, încălcând regulile...

Noi sancțiuni ale SUA pentru companiile care susțin războiul ilegal din Ucraina | Aktual24

Noi sancțiuni ale SUA pentru companiile care susțin războiul...

Ucigașul german de drone a ajuns în Ucraina. De ce este Skynex o armă precisă | Aktual24

Ucigașul german de drone a ajuns în Ucraina. Kievul...