Campanie umanitară. Un orădean imobilizat are nevoie de sprijinul nostru ca să schieze din nou

Data:

Până acum 10 ani, orădeanul Ákos Molnar avea o viață activă. Voluntar la Salvamont Bihor, pasionat de drumeții, schi și ciclism, escalada munții ori de câte ori avea ocazia. De un deceniu, însă, este captiv într-un scaun cu rotile, fiind paralizat de la piept în jos, în urma unui accident. Escalada o stâncă montană, când o greșeală l-a aruncat la pământ, de la circa zece metri înălțime.

Bărbatul a găsit puterea să zâmbească iar, și acum are o familie, a cărei poveste a relatat-o BIHOREANUL recent, după ce a călătorit prin toată Europa într-o autorulotă.

Ákos și partenera lui de viață, Andrea, l-au plimbat pe micuțul lor Felix peste 17.000 de kilometri, admirând natura superbă a Europei. Auto-rulota a fost amenajată chiar de Andrea și Ákos , astfel încât să aibă toate cele necesare unui trai nomad, dar și să fie perfect accesibilă bărbatului, care a și condus-o.

Citește și: A pus Rusia la cale sabotarea gazoductelor?

Ákos însă mai are un vis: să schieze din nou.

„Timp de 10 ani înainte de accidentul său, Ákos a salvat vieți, gratuit, ca voluntar la Salvamont Bihor. Era un schior foarte bun, atât pe pârtie cât și în afara ei. De curând, a reînvățat să schieze cu un monoschi luat împrumut”, povestește Andrea.

Un asemenea monoschi se face la comandă, personalizat în funcție de dizabilitatea schiorului și de dimensiunile lui.

„Ar costa 8.500 de euro și nu ne permitem această sumă, deși Ákos își dorește foarte mult să poată schia din nou și să-l învețe pe fiul nostru să schieze”, mai spune Andrea.

Află cum îl poți ajuta pe Ákos Molnar pe Ebihoreanul.ro

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Ebihoreanul.ro)

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related