Capul caracatitei de la Bacău care a sifonat banii pentru bătrânii nevoiași este Eusebiu Diaconu, fost mare campion sportiv (Aktual24)

Data:

Capul caracatiței de la Bacău care a sifonat banii pentru bătrânii nevoiași este un fost mare sportiv. DNA a anunțat, miercuri, că cel care a constituit grupul infracțional organizat prin care au fost fraudate fondurile pentru căminele de bătrâni din Bacău este un consilier local, Iancu Eusebiu Diaconu. Acesta a fost campion la lupte greco-române, obțînând numeroase medalii.

„La începutul anului 2022, suspecții Diaconu Eusebiu – Iancu, Ilie Diana și I. V. R., ar fi constituit o grupare infracțională, sprijinită de către suspecții Dimofte Magda și Bostan Sorin, ce ar fi acționat în mod coordonat până în luna decembrie 2023, în scopul fraudării procedurilor de achiziții publice și obținerea unor foloase necuvenite de către membrii grupului”, a anunțat DNA.

Eusebiu Diaconu a adus României trei medalii mondiale

Diaconu este singurul luptător de greco-române, din ultimii 20 de ani, care a adus României trei medalii mondiale. „Sunt singurul campion european la lupte greco-române din Bacău din istoria acestui sport“, a declarat Diaconu în 2022.

Diaconu a fost ales consilier locale pe lista PSRo.

Alături de alți complici, printre care și directorul Căminului pentru Persoane Vârstnice Bacău, Magda Dimofte, Diaconu a pus la cale o rețea prin care au șifonat peste un milion de lei din banii destinați căminelor de bătrâni.
Spre exemplu, a fost achiziționat un aragaz profesional cu ochiuri și cu două cuptoare cu suma de 79.800 lei, deși prețul de piață era de 25.000 lei, au precizat surse judiciare pentru aktual24.ro.

De asemenea, au fost cumpărate paturi electrice cu prețul de 7.400 lei bucată, deși prețul pe piață era de 2.940 lei.

Un aparat multifuncțional fitness a fost cumpărat cu 6.400 lei deși prețul e 3.200 lei.

Ce se arată în comunicatul DNA

În cauza mediatizată prin comunicatul nr. 14/VIII/3 din 16 ianuarie 2024, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Bacău au dispus efectuarea urmăririi penale față de suspecții:

DIACONU EUSEBIU – IANCU, la data faptelor și în prezent consilier din cadrul Consiliului Local Bacău,

ILIE DIANA, la data faptelor și în prezent șef Serviciu Tineret și Informare Cetățeni în cadrul Primăriei Municipiului Bacău,

DIMOFTE MAGDA la data faptelor și în prezent director al Căminului pentru Persoane Vârstnice Bacău,

BONDALICI GABRIELA, la data faptelor și în prezent contabil șef al Căminului pentru Persoane Vârstnice Bacău

GHERVASE ANDREEA MONICA, la data faptelor și în prezent inspector de specialitate administrație publică și responsabil achiziții în cadrul Căminului pentru Persoane Vârstnice Bacău,

ȚANȚOȘ IULIAN MIHAI, la data faptelor consilier administrație publică și responsabil achiziții în cadrul Căminului pentru Persoane Vârstnice Bacău,

BOSTAN SORIN, la data faptelor și în prezent director al Școlii Gimnaziale ”Constantin Platon” Bacău,

CEAUȘU MĂRIOARA – CORNELIA la dată faptelor și în prezent administrator al Grădiniței cu program prelungit nr. 33 din componentă Școlii Gimnaziale ”Constantin Platon” Bacău,

I.V.R., reprezentant legal al S.C. ORION MOB S.R.L., S.C. RALDIA DISTRIB S.R.L.,

M. M. și M. A., reprezentanți legali ai S.C. CASĂ DECOR ONLINE S.R.L,

S.C. ORION MOB S.R.L., S.C. RALDIA DISTRIB S.R.L și S.C. CASĂ DECOR ONLINE S.R.L.

A. A. persoană fizică fără calitate specială,

în sarcina cărora s-a reținut săvârșirea, în formă simplă și continuată, a unor infracțiuni de constituirea unui grup infracțional organizat și abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, formă participației penale fiind autoratul, instigarea respectiv complicitatea.

Citește și: Procesul intentat de Lia Olguța Vasilescu împotriva lui Petru Becheru, martor-denunțător în Dosarul „Fațada”, începe în februarie

De cine era sprijinită gruparea infracțională

În ordonanță procurorilor se arată că, în cauza există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

La începutul anului 2022, suspecții Diaconu Eusebiu – Iancu, Ilie Diana și I. V. R., ar fi constituit o grupare infracțională, sprijinită de către suspecții Dimofte Magda și Bostan Sorin, ce ar fi acționat în mod coordonat până în luna decembrie 2023, în scopul fraudării procedurilor de achiziții publice și obținerea unor foloase necuvenite de către membrii grupului.

Continuarea, în Aktual24

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
8 COMENTARII
  1. Ce va mirati?,de 30 de ani nu se mai face scoala la nici un nivel si toti vor salarii cat mai mari . Cati ,,dascali” isi mai fac meseria ? 1 2 la suta in rest mediteaza!

  2. Bostan Sorin împreună cu cumătrii Ida Vlad,Egarmin Anamaria și admistratora de la grădiniță 33,au furat grădiniță cât au putut ,au ajuns pana sa dea resturi alimentare la copiii.Daca soția mea sa opus la asemeni practici i s-a desfăcut contractul de munca abuziv.Chiar dacă exista probe,toți l-au acoperit,inspectoratul,ministerul,justitia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O inițiativă exemplu: dezbatere publică cu toți candidații la Primăria Stâlpeni | Gazeta de Stâlpeni

O inițiativă exemplu: dezbatere publică cu toți candidații la...

Ministrul Digitalizării anunță introducerea unui card de sănătate în format electronic | Ziarul de Iași

Ministrul Digitalizării anunță introducerea unui card de sănătate în...

Un drum alternativă la Valea Oltului va fi asfaltat în întregime | Argeșul Online

Un drum alternativă la Valea Oltului va fi asfaltat...