Procesul intentat de Olguța Vasilescu împotriva martorului denunțător în Dosarul „Fațada” începe în februarie

Data:

Procesul intentat de Olguța Vasilescu împotriva lui Petru Becheru, martor-denunțător în Dosarul „Fațada”, începe în februarie. Tribunalul Dolj a stabilit primul termen pe 20.02.2024.

Lia Olguța Vasilescu, primarul în funcție al Municipiului Craiova, susține că din cauza lui Petru Becheru imaginea sa a fost grav prejudiciată.

Asta pentru că Becheru ar fi dus împotriva ei ”o veritabilă campanie de denigrare”, cu scopul de a o ”înjosi” și de a o ”scoate din viața politică”, cu ”consecințe deosebit de grave în sfera demnității, onoarei, reputației și propriei imagini și ale familiei”.

Lia Olguța Vasilescu, primarul în funcție al Craiovei, l-a dat în judecată pe Petru Becheru, fostul președinte al Asociației de Proprietari Bloc ”Romarta” din oraș.

Becheru a fost martor denunțător în Dosarul ”Fațada”, în care, între altele, edilul a fost acuzat că le-ar fi cerut mai multor oameni de afaceri, care aveau contracte cu primăria, să facă sponsorizări către o asociaţie non-profit pentru reabilitarea faţadelor blocurilor din centrul Craiovei.

Dosarul a fost clasat de procurori.

Citește și: Incendiu pus de o mână criminală. A furat din casă, apoi i-a dat foc

Procesul intentat de Olguța Vasilescu pentru daune morale de 300.000 de lei

În cererea de chemare în judecată, înregistrată la Tribunalul Dolj pe 23.08.2023, Olguța Vasilescu solicită instanței ca Petru Becheru să fie obligat la plata unor daune morale de 300.000 de lei. Prejudiciul ar fi fost creata în urma unor postări jignitoare pe Facebook.

Lia Olguța Vasilescu îi cere și 27.000 de euro cu titlu de daune materiale pentru cheltuielile pe care susține că le-a avut cu avocații.

Lia Olguța Vasilescu mai vrea ca Becheru să fie obligat la plata sumei de 37.121 de lei, reprezentând salariile pe care nu le-a putut încasa în prima lună și jumătate a mandatului de primar, pe care nu și l-ar fi putut exercita ca urmare a contestațiilor la validarea ei în funcție dar și la jurământul depus.

Continuarea, în Știri Craiova


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

FOTO Facebook Lia Olguța Vasilescu

spot_imgspot_img
Știri Craiova
Știri Craiova
StiriCraiova este un ziar online care oferă informații incisive din mediile de interes ale orașului și județului.
13 COMENTARII
  1. LOV merită să fie scoasă din viața politică fie și numai pentru măsurile luate când a fost ministru al muncii. Se lauda cu realizările că primar. Este obligația unui edil să facă așa ceva ,nu va mai uitați în gura ei cu atâta evlavie. Vin alegeri acum,poate nu va mai lăsați prostiți!

  2. Olguța trebuie judecată chiar și numai pentru prostiile făcute când era ministru al muncii. Vin alegerile craioveni, nu va mai lăsați prostiți de „bombele sclipitoare” lansate de ea!

    • da olguta trebuie judecata pentru legea salarizării care este fff proasta. eu am lucrez de peste 30 ani și am colega care a fost angajata anul trecut în iunie nu are 5 ani vechime dar salariul ei este mai mare fata de al meu cu 1500- 2000 lei.am fost am vorbit și au spus șefii ca nu avem ce face asta este legea olgutei a PSD

      • Ce sa mai vorbim de faptul ca a condus beata de nenumarate ori??? Nu-i asa tanti Olga??? Politia a trebuit sa o conduca acasă si sa musamalizeze totul! Rusine pentru Craiova o astfel de fufa!

  3. Ca sa vezi. O a doua Firea a făcut în asa fel în Craiova încât, la târg o familie decenta cu trei copii nu se puteau descurca sa servească ceva de mâncare. Totul enorm se scump. SI SA NU INCEPETI , CEI CARE AVETI VENITURI BEJUSTIFICAT DE MARI CA SE POATE. ACEASTA INDIVIDA CARE SI A TRAS CASE SI IN BRUXEL, NU CUNOASTE SI NU VA STI NICIODATA CUM ESTE SA AI DOAR SALARIU FARA HOTII . CA SI FIREA, HABAR NU AU DE NEVOILE PRIMARE ALE CETATENILOR.

    • Daca e așa de bună că și primăriță, cum se face că numai centru e frumos , că restul Craiovei e vai și amar. Oricum că și Ministru al muncii a fost numai gura de ea( a preluat de la Vadim, doar a fost în partidul lui în staf ) . Iar cu banii de la târg își mai face ceva case prin ceva țări exotice. Oricum mie mi se par târgurile astea bani aruncați fara rost. Ok trebuie făcut ceva care sa comemoreze un anumit eveniment, dar nu cu cheltuieli excesive, unde , bineînțeles sunt preturi mari la produse ,ptr că și participanți să aibă profit. Fiind preturi excesiv de mari , normal că nu toți s-au putut bucura de Crăciun. Care de fapt este bucuria in special a copiilor. Oare câți copii ,cu părinți cu venituri medii și mici s-au putut bucura de acest târg de Crăciun . V-ați pus întrebarea?

      • Nu o interesează de cei cu venituri mici și medii, atâta timp cât ea are destul de mult,
        37000 lei pe o lună jumătate, ce Dumnezeu face de atâția bani?

  4. As întreba pe d-na primar dacă a auzit ca în comuna Cârcea au apa, gaze și canalizare și se asfaltează foarte mult, iar în Craiova am strada cu gropi nămol și gaze, cu cerere din 2020,lipsa Ar trebui sa o votez pentru târgul de Crăciun?

  5. Poate se gindeste doamna primar acum ca au trecut sărbătorile sa asfalteze și aleile de pe Brestei, nu de alta dar se tot laudă cu profitul de la tirg.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Ce efecte are populismul asupra economiei | Revista22

Ce efecte are populismul asupra economiei? Consecințele sunt numeroase...

Tradiții românești de Paște | Bihoreanul

Tradiții românești de Paște. Primăvara este marcată de cea...

Liceeni din Olanda voluntari în Bihor. Au ajutat bolnavi, orfani și oameni sărmani | Bihoreanul

Liceeni din Olanda voluntari în Bihor. Elevii olandezi au...

Un adolescent din Brăila, tăiat cu o macetă | De Brăila

Un adolescent din Brăila, tăiat cu o macetă. Tânărul...