Care este profilul psihologic al celor care se bat cu salvamarii și intră în apă pe steag roșu

Data:

Care este profilul psihologic al celor care se bat cu salvamarii și intră în apă pe steag roșu. Fie pentru că nu conștientizează care sunt riscurile la care se expun sau sunt încurajați de grup/comunitatea din care fac parte să adopte un comportament riscant, ori din dorința de afirmare, unii turiști aleg să ignore autoritatea și indicațiile salvatorilor, arată psihologii consultați de G4Media.

Premierul Marcel Ciolacu a facut, vineri, un apel la forțele de ordine să fie ferme în aplicarea legii în cazul turiștilor de pe litoral care fac scandal pe plajă și nu respectă indicațiile salvamarilor.

„Pentru că începe weekendul și iarăși stațiunile de pe litoral vor fi pline de turiști vreau să fac un apel către forțele de ordine: Să fie foarte ferme în aplicarea legii. Oamenii vor lege și ordine.

Trebuie toleranță zero către toți așa zișii bombardieri, care fac scandal și confundă plajele și drepturile cetățenești cu maidanul în România. Polițiștii și jandarmii au toată susținerea mea, a întregului guvern și a tuturor oamenilor de bun simț din această țară”, a declarat Ciolacu.

Mihaela Rus, președinta Colegiului Psihologilor din Constanța, a explicat cum arată profilul psihologic al turiștilor care nu respectă regulile pe litoral, se bat cu salvamarii și sfidează pericolul intrând în apă atunci când steagul roșu este arborat.

Citește și Firme închise, muncă la negru, emigrări! Specialiştii în construcţii din Iaşi anunţă ce va urma în economia locală

Care este profilul psihologic al celor care se bat cu salvamarii

Caracteristicile de personalitate care influențează și duc la un comportament asemenea celor pe care le-am văzut cu toții în mini-vacanța de Sfânta Maria, pe plajele de pe litoralul românesc, pot fi influențate de mai mulți factori, între care nevoia de dominarea, încrederea excesivă în sine rezistența la autoritate sau nevoia de a-și depăși limitele, mai explică specialistul.

„Persoanele cu tendințe dominatoare sau competitive pot să ignore avertismentele pentru a demonstra că ei pot controla situația și pentru a-și afirma superioritatea față de riscuri”

Reporter: Care credeți că sunt motivele pentru care unii turiști ignoră regulile și indicațiile salvamarilor?

Mihaela Rus: Există mai multe motive posibile pentru care unii turiști pot ignora regulile și indicațiile salvamarilor în timpul șederii la plajă sau la piscină. 

Analiza completă poate fi citită în G4 Media.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Sursa foto – Tomis News

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Primarul din Botoșani rămâne sub control judiciar | Monitorul de Botoșani

Cosmin Andrei, primarul din Botoșani, rămâne sub control judiciar....

S-a deschis fabrica de filtre din Balș. Investiție germană de 8 milioane de euro | Reporter 24

S-a deschis fabrica de filtre din Balș, județul Olt....

Licitația pentru un lot al Autostrăzii Transilvania, deblocată după trei ani de tergiversări | Monitorul de Cluj

Licitația pentru un lot al Autostrăzii Transilvania, segmentul dintre...