​Case tradiţionale din Sălaj, salvate de la distrugere prin tehnici şi materiale tradiţionale

Data:

Două case tradiţionale vor fi mutate şi reconstruite prin tehnici arhaice şi folosind materiale tradiţionale, identice sau foarte asemănătoare cu cele originale, în localitatea Valcău de Jos, județul Sălaj.
Inițiativa face parte din proiectul cultural „Case călătoare”, derulat de Centrul de Cultură şi Artă Sălaj, în perioada aprilie – noiembrie anul acesta, co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.
„În timpul implementării, două case, cu o vechime de peste 80 de ani, vor fi mutate şi reconstruite în Valcău de Jos. Una dintre aceste case va avea acoperişul realizat din paie, aşa cum a fost construită prima dată. În cursul lunii august, Asociaţia Salvăm Casele Albastre de pe Valea Barcăului va găzdui o tabără de voluntariat, organizată cu sprijinul Asociaţiei SINAPTICA. În cadrul acestei tabere, voluntarii vor putea reconstitui diferite tehnici arhaice de construcţie, folosind materiale tradiţionale, identice sau foarte asemănătoare cu cele originale”, a transmis luni Centrul de Cultură şi Artă Sălaj.
Proiectul „Case călătoare” este o continuare a eforturilor Centrului de Cultură şi Artă Sălaj de a aduce în atenţia publicului de astăzi valorile culturale reprezentative sălăjene şi de a folosi noile tehnologii pentru promovarea tradiţiilor locale.
Citește și: Persoanele fizice care găzduiesc refugiaţi în Oradea beneficiază de decontarea cheltuielilor pentru cazare şi hrană

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O sală de sală de jocuri de noroc a ars în totalitate

La data de 22 aprilie, la ora 00.21, polițiștii Secției nr.3 Poliție Rurală Bolintin Vale au fost sesizați prin apel 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că se manifestă un incendiu la o sală de jocuri de noroc din localitatea Cosoba, județul Giurgiu.

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la PSD

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la...

Când sunt contraindicate fațetele dentare și ce alte soluții există

Când sunt contraindicate fațetele dentare și ce alte soluții există?

Cineva are să vină, de Jon Fosse

Să montezi Fosse este întotdeauna o provocare. Dar ce-a...