Cât câştigă personalul medical şi de ce protestează?

Data:

„Ziarul de Iaşi” a analizat salariile din sistemul de sănătate, după ce sindicaliştii au declanşat o grevă japoneză şi au ieşit apoi în stradă, la Bucureşti, pentru a cere bani mai mulţi şi respectarea legilor aflate deja în vigoare.

Iulian Cozianu, preşedintele Sanitas Iaşi, spune că există o concepţie general eronată care spune că „sunt salarii mari în sistemul sanitar”, o afirmaţie care se uită doar la lefurile medicilor şi a asistenţilor care lucrează la blocul operator sau pe secţiile de ATI. Conform acestuia, 80% din restul angajaţilor din sistem, în principal personalul auxiliar şi asistenţi medicali, au venituri nete cuprinse între 3.100 şi 4.100 de lei, incluzând orele de lucru în weekend, sporul de tură de noapte şi indemnizaţia de hrană de 347 de lei brut.

Citește și Un inspector ITM din Dolj a primit mită un panou solar pentru apă, de la un subofiţer ISU. DNA i-a trimis în judecată

„Dacă nu ar face orele de sâmbătă-duminică, turele de noapte, şi astea plătite la salariul din 2018, nu la cel din 2023, actual, atunci marea masă a asistenţilor medicali ar fi la minimul acestor cifre, între 3.100 şi 3.500 de lei. Vorbesc de oameni care sunt la gradaţia 5, care au peste 24 de ani vechime, nu la debutanţi, fiindcă în astfel de situaţii ei ar ajunge la 2.700 – 2.800 de lei. Iar în unele spitale nu pot fi făcute orele respective şi nu se obţin astfel de sporuri”, a declarat Iulian Cozianu pentru „Ziarul de Iaşi”, unde puteți citi analiza integrală.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Patronul Fermei Dacilor rămâne în arest la domiciliu. Decizia e definitivă

Patronul Fermei Dacilor rămâne în arest la domiciliu în...

Partidul Comasat Român face praf statul de drept

Partidul Comasat Român face praf statul de drept. Modificarea...

Primul primar USR dintr-un oraș care pleacă la PSD

Primul primar USR dintr-un oraș care pleacă la PSD...