Universitățile, împotriva pseudoștiințelor. ULBS: Într-o societate marcată puternic de dezinformare și incultură, considerăm că nu avem de ce să pregătim așa-ziși „specialiști”

Data:

Cele mai mari universități din România, inclusiv Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS), cer autorităților centrale să evite dezvoltarea unor calificări care se suprapun peste cele existente. Totodată, acestea atrag atenția că statul ar trebui să ia în serios rolul pe care îl are în ceea ce privește protecția unor ocupații, respectiv mesajul pe care îl transmite în acest sens cetățeanului.

Consorțiul Universitaria – cel mai reprezentativ consorțiu universitar din România – a decis, în cadrul reuniunii găzduite în perioada 16-19 martie 2023 de Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), să formuleze o serie de propuneri menite să crească nivelul calității și al coerenței politicilor publice naționale în domeniul educației și al cercetării din România.

Citește și: Aktual24: Interceptari DNA cu clanul Carpaci: „La a treia vila am piscina aia suspendată”. Carpaci au tras un tun din fonduri europene de jumatate de milion de euro

Rectorii celor nouă universități care fac parte din consorțiu (Universitatea din București, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, Universitatea de Vest din Timișoara, Academia de Științe Economice din București, Universitatea din Craiova, Universitatea Dunărea de Jos din Galați, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Universitatea Ovidius din Constanța) au discutat despre mai multe subiecte, luând o serie de decizii.

Continuarea, în Turnul sfatului!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

FOTO: Turnul Sfatului

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Tehnologie revoluționară testată de NASA, un motor cu reacție de numai 1,3 metri | Aktual24

Tehnologie revoluționară testată de NASA. Agenția spațială americană a...

Românii și micii 1 Mai: de 7 ori mai multe comenzi față de o zi obișnuită

Românii și micii 1 Mai. Această zi deține recordul...

Al doilea suspect în cazul uciderii omului de afaceri Adrian Kreiner a fost adus în ţară

Marian Cristian Minae, al doilea suspect în cazul uciderii...

Candidatul AUR la Primăria Buzău s-a retras din cursa electorală: „AUR este cea mai mare otravă”

Candidatul AUR la Primăria Buzău s-a retras din cursă....