Arestarea unui prorectori al Universității ”Dunărea de Jos” se învârte în jurul unor sume de bani greu de imaginat

Data:

Fostul prorector arestat era plătit cu 7.000 de euro pe lună. Veniturile consistente i-au permis ca numai într-un singur an să contracteze credite la bănci de peste 300.000 de lei, în condițiile în care, în cinci ani, ar fi delapidat din fondurile instituției cam tot pe-atât.

Dragoș Alexandru Opreanu, fost director al Direcției Juridice din Universitatea ”Dunărea de Jos” și fost prorector al instituției pe probleme juridice și de resurse umane, a fost arestat preventiv vineri, 3 iunie 2022, la un an după ce Corpul de Control al Ministerului Educației descoperea o ”gaură” de peste 270.000 de lei în contabilitatea instituției.

Cauza: ridicarea repetată din casierie, cu ajutorul juriștilor și folosindu-se de acte false, a unor sume de bani sub pretextul achitării unor taxe judiciare de timbru, în instanță. Sute de falsuri și folosirea abuzivă a funcției de către Opreanu, precum și cuantumul sumei sustrase astfel, timp de cinci ani, au atârnat decisiv în decizia magistraților Tribunalului Galați.

Continuarea, în Viața Liberă!

spot_imgspot_img
Viața Liberă
Viața Liberăhttps://www.viata-libera.ro/
Are 6 ediții săptămânal și din 1998 este auditat BRAT. Este distribuit în județul Galați prin rețeaua proprie și Poșta Română. www.viata-libera.ro este ediția online și are aproximativ 20.000 de vizitatori unici zilnic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei alunecări de teren

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei...

Preotul regizor Ciprian Mega s-a întâlnit cu Putin, la Moscova | Bihoreanul

Preotul regizor Ciprian Mega s-a întâlnit cu Putin, fiind...