Ce facem când ne moare câinele sau pisica. Sfaturi legale

Data:

Ce facem când ne moare câinele sau pisica. Dincolo de durerea de neevitat, fiindcă ne despărțim de un membru al familiei, care ne-a bucurat sufletele pentru o perioadă destul de îndelungată, la moartea animalului de companie apar și chestiuni să le spunem administrative, de care trebuie să ținem cont.

Legislația din România interzice îngroparea animalelor în locuri neautorizate. De altfel, proprietarii animalelor de companie trebuie să anunțe medicul veterinar despre decesul necuvântătoarelor, iar mai apoi animalele vor fi transportate către unități specializate de neutralizare sau în cimitire autorizate.

Conform informațiilor pe care le deținem, în România ar fi cinci asemenea spații, cel mai recent deschis fiind la Brașov, acesta sau „Raiul animalelor” din Sectorul agricol Ilfov fiind probabil cele mai apropiate de zona noastră.

Citește și „Se fac eforturi mari ca Marian Vanghelie să scape de puşcărie”, spune un fost jurnalist

Potrivit unor statistici din 2021, în aproape jumătate dintre gospodăriile din țara noastră, mai exact 47 la sută, exista cel puțin o pisică, acest fapt plasându-ne direct pe primul loc la nivel european, unde eram urmați de Lituania și Ungaria, iar pe ultimul loc se afla Spania, cu cel puțin o pisică în doar 11% dintre locuințe.

Și în ceea ce privește câinii eram tot pe primul loc în Europa, în 42% dintre locuințele din România existând cel puțin un cățel, la egalitate cu Polonia.

Deși stăpânii de câini și pisici fac eforturi financiare destul de mari să le asigure nu doar hrana și accesoriile, ci și îngrijirile medicale de specialitate, în ceea ce privește cimitirele pentru animale suntem mult în urma altor state europene, iar nevoile populației în acest sens sunt departe de a fi acoperite.

La cimitirele de animale existente, tarifele serviciilor de înhumare/ incinerare diferă în funcție de talia animalului și de pachetul ales de stăpân, la „Raiul animalelor” din Ilfov, de exemplu, prețurile variază între 800, respectiv 250 de lei și 1.300, respectiv peste 950 de lei (calculat la numărul de kilograme peste 55).

Mai multe, în Viața Liberă.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Sfatul nutriționistului pentru masa de Paște | Ziarul de Iași

Sfatul nutriționistului pentru masa de Paște. Ce reguli trebuie...

Beneficiile sparanghelui. Una dintre cele mai sănătoase legume

Beneficiile sparanghelui. Este una dintre cele mai sănătoase legume,...

Eficiență sporită în manipularea mărfurilor

Eficiență sporită în manipularea mărfurilor