Gafa uriașă făcută de Ciolacu în Qatar

Data:

Gafa uriașă făcută de Ciolacu în Qatar. Greșeala a fost făcută în timpul unui discurs, în timpul conferinței comune de presă România-Qatar.

Într-un discurs citit de pe foi, Ciolacu a încercat să laude Qatarul pentru organizarea Campionatului Mondial de Fotbal. Însă, în loc să spună că organizarea Campionatului „este o lecție”, premierul român a spus că este o erecție, scrie Aktual24.

Citește și Atacul Iranului asupra Israelului este fără precedent. Ce urmează în regiune

Qatar susține înființarea unui stat palestinian

Vizita oficialilor români în Qatar vine pe fondul tensiunilor crescânde din Orientul Mijlociu, în urma atacării cu drone a Israelului de către Iran.

Comunitatea internațională a reacționat imediat, însă soluționarea acestui conflict este văzută în mod diferit de fiecare stat în parte.

„Cauza palestiniană nu poate fi trecută cu vederea și ignorată deoarece nu va exista o pace durabilă în zonă fără înființarea unui stat palestinian cu capitala în Iersusalimul de Est, în baza acordurilor internaționale.

Aceasta a fost întotdeauna poziția statului Qatar, poziția fermă, cum am spus: noi suntem întotdeauna de partea păcii, nu de partea războiului.

Am dori să vedem și din partea Israelului poziții asemănătoare pentru ca să putem să soluționăm acest conflict și să vedem că poporul palestinian trăiește în pace”, a declarat oficialul din Qatar, în declarațiile comune de presă.

Citește și Cum ar putea forțele aeriene israeliene să îngenuncheze Iranul

Gafa uriașă făcută de Ciolacu în Qatar. Și ce a mai făcut

Spre deosebire de omologii săi din Qatar, primul ministru român a avut un mesaj mai neutru.

„Am venit (…) în această vizită oficială convins că în perioade complicate trebuie să găsim noi oportunități de dialog și cooperare cu state cu care împărtășim viziuni și valori comune, în acest context internațional dificil.

(…) România este un factor de stabilitate recunoscut în Europa de Est. Sunt pe deplin de acord că trebuie să adoptăm o poziție echilibrată și să încurajăm părțile să manifeste reținere imediată pentru prevenirea unor evenimente periculoase.

Diplomația și dialogul trebuie să fie mai puternice decât armele, iar rolul de mediator asumat de Qatar de-a lungul timpului în dosare internaționale complexe va fi cu siguranță un argument solid pentru detensionarea situației.

(…) România este pregătită să se ralieze eforturilor regionale și internaționale de a fi parte a unei soluții constructive care să evite extinderea conflictului în Orientul Mijlociu”, a declarat Marcel Ciolacu, în conferința de presă comună.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Foto: 4/17/24: Declarații comune de presă / Guvernul României/ captură Youtube

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
1 COMENTARIU
  1. Da, Romania este un factor de stabilitate in Europa de Sud-Est, pentru ca nu face nimic! Nu deranjeaza pe nimeni cu nimic, dar or s-o deranjeze rusii pe rupte! Romania a ramas ca proasta-n ploaie in domeniul dotarii armatei, asa, ca sa nu deranjeze Rusia si acum se milogeste de alte tari, sa mai deplaseze niste militari si ceva tehnica de lupta pe la noi….Ciolak s-a dus in Qatar, sa le mai concesioneze ceva terenuri agricole harapilor, sa-si produca aia diverse legume si fructe ieftine, iar noi, ramanem cu importuri masive de peste tot…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Îndemn la vot impresionant: „Un mesaj pentru nepotul meu” | VIDEO

Îndemn la vot impresionant la vot realizat de Parlamentul...

Fostul fotbalist Cip Paraschiv a executat Poli Iași de 487.000 de euro | Reporter de Iași

Fostul fotbalist Cip Paraschiv a executat Poli Iași de...

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se întoarce la DNA Oradea

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se...

Nicușor Dan îl vede ca principal contracandidat pe Piedone

Nicușor Dan îl vede ca principal contracandidat pe Piedone...