Ce promite Ciolacu în programul de guvernare: cadouri de Ziua Bărbatului

Data:

Marcel Ciolacu, desemnat premier, a anunțat deja care sunt principalele puncte ale programului de guvernare propus de PSD. Printre promisiunile legate de economie și bunăstare, liderul social-democrat are o propunere specială pentru bărbații din România, de ziua lor.

„Această guvernare este despre reforme și economie. Este nevoie de un nou model economic și socialNu mai putem aștepta ca stimularea producției și a locurilor de muncă să vină doar când decid regulile pieței. Piața ne-a arătat că, în criză, nu produce eficiență, ci speculă. Nu este de ajuns doar să protejăm categoriilor vulnerabile, ci este nevoie de un program național de reducere a polarizării sociale.

Trebuie să avem curajul să ne propunem mai mult! Românii vor să vadă mai multă muncă, seriozitate și coerență din partea celor care administrează țara. Și, mai ales, să vadă reformele promise și rezultatele concrete! Eu asta vreau să ofer milioanelor de familii din această țară”, a declarat Marcel Ciolacu, marți seară.

Premierul desemnat a vorbit despre „patriotism economic”, care vine la pachet cu noi scheme de sprijin pentru producătorii români, mărirea subvențiilor acordate producătorilor agricoli și stimulente financiare pentru înființarea fabricilor de prelucrare și producție de alimente, reducerea graduală a impozitării muncii, mai ales pentru cei cu venituri mici și medii.

„La finalul acestui mandat, orice angajat trebuie să câștige minim 500 de euro net lunar, iar câștigul salarial mediu net să ajungă la 1000 de euro”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Citește și: Marcel Ciolacu, desemnat de președintele Iohannis pentru funcția de premier

Cadouri pentru bărbați de la Ciolacu

Programul de guvernare al noului cabinet Ciolacu (integral aici) conține însă o prevedere specială (la pagina 152):

„Obiectiv 16: Beneficii fiscale de Ziua Bărbatului similar celor acordate pentru ziua femeii – 8 martie. Modificarea Codului Fiscal pentru a introduce posibilitatea acordării de cadouri bărbaților, din partea angajatorilor, cu ocazia Zilei Bărbatului – 19 Noiembrie” este precizat în document.

Iar la pagina 153, programul vorbește despre „corelarea cu prevederile Legii nr. 22/2016 pentru declararea zilei de 8 martie – Ziua femeii şi 19 noiembrie – Ziua bărbatului”.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță este redactor-șef al PRESShub (presshub.ro), din ianuarie 2022. Anterior, a fost redactor-șef al revistei Newsweek România, din 2018 până în 2021, și cotidianului România liberă, între 2015 și 2017. Este absolvent de Jurnalism, în cadrul Universității „Al.I.Cuza” din Iași, și a urmat un master în Managementul instituțiilor mass-media (fără disertație) la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Și-a început cariera la Opinia studențească, cunoscuta școală de presă din Iași. A lucrat în presa locală, apoi a devenit corespondent pentru Iași al cotidianului Evenimentul Zilei. Din 2004, a coordonat pentru șase luni secția de corespondenți a Evenimentului Zilei. A mai lucrat la săptămânalul Prezent și a colaborat cu revistele Dilema Veche și Suplimentul de Cultură. Este co-autor în volumele „Mass-media și democrația în România post-comunistă” (ed. a II-a), Ed. Institutul European, Iași, 2013, și „COVID - 19. Dimensiuni ale gestionarii pandemiei”, Editura Junimea, Iași, 2020.
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cine sunt candidații pentru Primăria Sectorului 1 și ce avere au

Cine sunt candidații pentru Primăria Sectorului 1: s-au înscris...

Mesajul lui Florin Piersic: „Sunt viu” și asta datoria minunaților doctori care mă îngrijesc

Mesajul lui Florin Piersic, din spital, după o perioadă...

De ce se face cerul roșu noaptea în România și ce efecte sunt

De ce se face cerul roșu noaptea în România,...