Ce se întâmplă cu primarii şi consilierii care schimbă partidul pentru alegerile comasate? Guvernul trebuie să schimbe legislaţia astfel încât să nu-şi piardă mandatul

Data:

Ce se întâmplă cu primarii şi consilierii care schimbă partidul pentru alegerile comasate? În acelaşi timp cu decizia de comasare a alegerilor locale cu cele parlamentare, PSD şi PNL trebui şi să modifice legislaţia astfel încât primarii care candidează de la alt partid să nu-şi piardă mandatul, având în vedere că mandatele actualilor aleşi se încheie la câteva luni după scrutin.

Comasarea localelor cu europarlamentarele generează o problemă care reprezintă și o premieră pentru România.

Primarii și consilierii locali în funcție vor mai avea câteva luni din mandat, înainte ca cei votați în iunie să preia funcțiile.

Există cazuri în care primarii vor fi realeși, dar există și situații în care va fi un alt primar.

Citește și: Alegeri locale și europarlamentare comasate în iunie, anunță Ciucă și Ciolacu. Alegerile prezidențiale, în septembrie | VIDEO

Acesta va trebui să aștepte câteva luni, o situație atipică și greu de explicat.

Ce se întâmplă cu primarii şi consilierii care schimbă partidul pentru alegerile comasate?

A încercat totuși șeful PNL, Nicolae Ciucă: ”Rămân câteva luni de mandat pe care în conformitate cu prevederile legii, actualii primari aleși în funcție trebuie să își ducă mandatele până la capăt. Și atunci este nevoie de o corelare între ceea ce înseamnă alegerea la 9 iunie, ducerea mandatului până la final și trebuie să ne referim și la faptul că în România, alegerile locale au avut loc în luna iunie și odată cu pandemia s-a produs acest decalaj”.

El a spus că va fi modificat codul administrativ, răspunzând unei întrebări care îi vizează pe primarii care schimbă partidul și, potrivit actualelor prevederi ale legii, și-ar pierde mandatul.

Continuarea în Reporter 24!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: reporter24.ro)

spot_imgspot_img
Reporter 24
Reporter 24http://reporter24.info
Înfiinţat în 2019, prin intermediul unui proiect cu fonduri europene în valoare de peste 36.000 de euro, site-ul Reporter24.info a devenit unul dintre cele mai importante din Oltenia. Reporter 24 îşi propune să rămână o sursă de informare reală pentru regiune, cu ştiri verificate, reportaje colorate şi interviuri quality din judeţele Dolj, Olt, Gorj, Vâlcea, dar şi Mehedinţi, Teleorman şi Argeş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O columbiancă a ajuns în arest, la Iași. Avea droguri în bagaj | Ziarul de Iași

O columbiancă a ajuns în arest, la Iași, pentru...

Succesorul lui Putin și reacția rușilor la războiul din Ucraina | Info sud-est

Succesorul lui Putin și reacția rușilor la războiul din...