Povestea colaborării dintre Swatch și Muzeul de Artă Modernă din New York

Data:

Povestea colaborării dintre Swatch și Muzeul de Artă Modernă din New York. Mentalul colectiv uită că în pictură există tablouri care se vând „la piață”, pe falezele plajelor, pe care le cumpărăm pentru că ne plac și „ne permitem”, iar altele, cu valoare inestimabilă, se află în galerii și colecții private.

Așa și ceasurile, sunt de duzină, pragmatic arătând ora, dar și piese care înglobează pe lângă cunoștințe de matematică, fizică, chimie, astrologie, arheologie, cunoștințe din domeniul artei miniaturale, gravurii, guillochet-ului, „cloazonării ” – pentru a enumera doar câteva, transformându-le în artă, unele accesibile publicului larg, precum vor fi cele prezentate în acest articol, scrie Ampress.ro.

Muzeul de Artă Modernă ( MoMA ) este un muzeu  situat în Midtown Manhattan , New York City, pe strada 53, între Fifth and Sixth Avenue.

Între anii 1930 și 1950, MoMA a câștigat recunoaștere internațională cu expoziții de reper, cum ar fi: „Cubism and Abstract Art”, o retrospectivă a operelor lui Pablo Picasso organizată între anii 1939-40 și „Arta indiană a Statelor Unite”, expoziție în 1941.

Citește și: România este în Schengen cu frontierele aeriene și maritime. Ce se schimbă

Povestea colaborării dintre Swatch și Muzeul de Artă Modernă

Swatch, este celebrul brand orologer care a salvat industria elvețiană  de „invazia” quartz-ului japonez, la care dragostea pentru artă este profundă. Munca cu artiști, designeri și arhitecți (emergenți și consacrați) și colaborările cu muzee și instituții artistice celebre, demonstrează în mod clar legătura puternică a acestui brand cu arta.

MoMA a avut ideea „democratizării” artei, ca produs greu tangibil publicului larg, și, prin colaborarea cu Swatch, a realizat un proiect conceptual, în care pictura și a 12-a Artă și-au dat mâna, prin crearea unor piese de orologerie cu inspirație din picturile celebre pe care le are în colecție.

Citește și: Cum reușește Cătălin Cîrstoiu să îndeplinească 4 funcții importante într-o zi: nu răspunde la telefon

Inițial proiectul s-a rezumat la 6 picturi, care „au produs” 6 ceasuri Swatch, accesibile din punct de vedere financiar, prin care aproape orice iubitor de frumos, putea să-și admire la încheietura mâinii, „propriul” van Gogh, Klimt, Rousseau, Mondrian sau Tadanori Yokoo (2 picturi).

Continuarea, în Ampress.ro


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Ampress.ro)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Codul SWIFT: Element Esențial în Tranzacțiile Bancare Internaționale

Codul SWIFT: Element Esențial în Tranzacțiile Bancare Internaționale

Miturile legate de mahmureală. Sfaturile unui medic

Miturile legate de mahmureală, demontate de un medic ieșean....

Sfatul nutriționistului pentru masa de Paște | Ziarul de Iași

Sfatul nutriționistului pentru masa de Paște. Ce reguli trebuie...