Cel mai galben oraș din țară are, pentru prima dată, primar PSD. Tot județul Hunedoara este roșu

Data:

Cel mai galben oraș din țară, Deva, a trecut pe roșu: Lucian Rus (PSD) este noul primar. Anunțul a fost făcut chiar de contracandidatul său, primarul în funcție Florin Oancea (PNL).

„Este adevărat. Am pierdut aceste alegeri. Pentru că s-a luptat și a câștigat. Îi urez succes în noul mandat, am să duc acest mandat la bun sfârșit până în luna octombrie, după care, voi preda ștafeta.

A fost o campanie dură, din punctul meu de vedere, cea mai murdară campanie de la Revoluție”, a declarat Florin Oancea, în această seară, după numărarea voturilor din peste jumătate din secțiile de votare din Deva.

Lucian Rus (PSD) este noul primar

Reședința județului Hunedoara, oraș condus de primari liberali de la Revoluție încoace (cu excepția primului primar care a fost țărănist), oraș în care Crin Antonescu a obținut cel mai mare scor din țară la prezidențialele din 2009, a fost pierdută la aceste alegeri de PNL, reprezentat de Florin Oancea – care a ocupat funcția de primar timp de aproape șapte ani – și câștigată de Lucian Rus, candidatul pentru funcția de primar al PSD.

După un mandat cu multe critici la adresa administrației devene și o campanie electorală “la baionete”, Florin Oancea pierde funcția de primar al Devei în favoarea lui Lucian Rus, care candidează pentru prima dată pentru această funcție.

Lucian Rus (PSD) este acum secretar de stat în Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului.

Citește și: Dominic Fritz a anunțat că a câștigat un nou mandat la Primăria Timișoara. Rezultate parțiale numărătoare paralelă | VIDEO

Județul Hunedoara, roșu în întregime

Întreg județul Hunedoara a devenit roșu, rând pe rând. Majoritatea orașelor mai mari din județ sunt conduse de PSD. Hunedoara, după mai mulți primari PNL și PDL, are, de două mandate, primar PSD.

Și la aceste alegeri, primarul PSD Dan Bobouțanu a câștigat detașat. Orăștia are, de asemenea, primar PSD. De 12 ani, Orăștia este condusă de Ovidiu Laurențiu Bălan, după ce a avut, pentru mai multe mandate, primar PDL.

La Petroșani, primarul în funcție și, cel mai probabil, pentru încă un mandat, Tiberiu Iacob – Ridzi (PDL, absorbit PNL) a migrat, recent, la PSD.

Consiliul Județean Hunedoara, după 12 ani de guvernare PNL este, de acum opt ani, condus tot de PSD.

Citește și: Exit poll Nicușor Dan: 45% voturi. Gabriela Firea: 24%, Piedone: 13%, Sebastian Burduja: 10%

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Lucian Ioan Rus / Facebook)

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img
Hannelore Petrovai
Hannelore Petrovai
Hannelore Petrovai este jurnalist, redactor-șef al publicației Hunedoara mea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related