Cele mai mari bănci din China au blocat plățile către instituțiile financiare rusești sancționate de Occident | Aktual24

Data:

Cele mai mari bănci din China au blocat plățile către instituțiile financiare rusești sancționate, a anunțat miercuri publicația rusă Izvestia, relatează Business Insider.

Banca Industrială și Comercială a Chinei, China Construction Bank și Bank of China au oprit tranzacțiile de la începutul anului 2024, a declarat pentru Izvestia Alexei Porosin, directorul general al firmei de investiții și consultanță First Group.

În timp ce primele trei bănci chineze și-au informat clienții ruși despre aceasta măsură în ianuarie, problemele au început în decembrie – după ce Uniunea Europeană a impus cel de-al 12-lea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, a declarat Porosin.

În decembrie, SUA au autorizat sancțiuni secundare vizând instituțiile financiare care ajuta Rusia să ocolească sancțiunile.

Citește și: Școala omoară curiozitatea copiilor. Legătura dintre predarea Matematicii și teoriile conspirației

Cele mai mari bănci din China au blocat plățile

Porosin a declarat pentru Izvestia că băncile chineze nu sunt acum dispuse să facă afaceri cu firmele sancționate, deoarece balanța comercială dintre SUA și China este mult mai mare decât cea dintre China și Rusia.

Occidentul a intensificat sancțiunile împotriva Rusiei, în condițiile în care economia să pare să reziste, chiar și la doi ani după ce invazia sa în Ucraina a declanșat restricții comerciale de amploare. Acest lucru se datorează în parte faptului că Rusia și-a redirecționat comerțul spre est, în special cu China și India.

Citește și: Comasarea alegerilor și liste comune la europarlamentare. PSD și PNL s-au înțeles pe strategia electorală

Firmele rusești au de pierdut

În special, firmele rusești care tranzacționează la nivel internațional au devenit mai dependente de instituțiile chineze și de yuanul chinezesc de când unele bănci rusești s-au retras din sistemul global de mesagerie financiară SWIFT.

Prin urmare, Occidentul încearcă acum să găsească o modalitate de a distruge economia Rusiei, vizând în schimb firmele internaționale care încă mai fac afaceri cu această țară.

Kremlinul a recunoscut problemele legate de tranzacțiile bancare chinezești, purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov declarând la începutul acestei luni că autoritățile „lucrează” pentru a le aborda cu Beijingul.

Continuarea, în Aktual24.ro

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Pixabay.com)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
1 COMENTARIU
  1. N-au ce sa „abordeze cu Beijingul”. Orice banca își va evalua tranzacțiile. Dacă tranzacțiile sunt mai mari spre state din vest, vor respecta sancțiunile, dacă sunt mai mari spre state din est, nu vor respecta sancțiunile. Depinde de unde le vin mai mulți bani. In felul acesta vor apărea bănci specializate. Unele vor face tranzacții numai către est, altele numai către vest.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Mesajul delirant al lui Steven Seagal la învestirea lui Putin: „Viitorul va fi cel mai bun cu el” – VIDEO | Aktual24

Actorul american Steven Seagal și-a făcut apariția în Rusia, la Moscova, cu ocazia celei de-a cincea...

NATO, UE și SUA consideră iresponsabile exercițiile nucleare din Rusia

NATO, UE şi SUA au calificat luni drept iresponsabile...

Inteligența artificială îi ajută pe cercetători să identifice evreii uciși în Holocaust

Cercetători din Israel apelează la inteligenţa artificială (AI) pentru...