Primul caz de spionaj în favoarea Rusiei de la declanșarea războiului din Ucraina

Data:

spot_img

Primul caz de spionaj în favoarea Rusiei de la declanșarea războiului din Ucraina. DIICOT a anunțat vineri că a reținut un cetățean român, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trădare.

Procurorii DIICOT susțin că bărbatul a fotografiat obiective militare românești și NATO amplasate lângă Tulcea și a trimis imaginile către diplomați de la Ambasada Federației Ruse la București.

„La data de 23.05.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea unui inculpat (cetățean român), cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trădare.

Din probatoriul administrat în cauză a reieșit că începând cu anul 2022 acesta a procedat la supravegherea unor obiective militare românești sau aparținând NATO amplasate în proximitatea municipiului Tulcea, colectând informații cu caracter militar și efectuând fotografii privind tehnica militară de luptă și deplasarea personalului în zona de graniță cu Ucraina, pe care le-a transmis către diplomați din cadrul Ambasadei Federației Ruse la București.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate au fost identificate și ridicate mai multe mijloace de probă”, a transmis vineri DIICOT.

Potrivit portalului instanțelor, bărbatul se numește Piscan Alexandru Dorin.

Citește și: Un ploieștean arestat pentru trădare, după ce a colaborat cu Rusia

Primul caz de spionaj în favoarea Rusiei

Curtea de Apel București a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul DIICOT – Structura Centrală și ai Direcției de Combatere a Criminalității Organizate   și structurilor subordonate.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Serviciului Român de Informații, Direcției Generale de Informații a Apărării din cadrul Ministerului Apărării Naționale și jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei „Vlad Țepeș” .

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Tehnic și de Criminalistică al DIICOT și Direcția Operațiuni Speciale din cadrul IGPR.

Citește și: Cine vrei să te reprezinte în Parlamentul European? O comparație între candidații principalelor partide

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(FOTO: Inquam Photos / Alexandru Busca)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Noii băieți deștepți și cel mai mare preț la energie din UE

De ce nu are România destulă energie, deși -...

Asistenții maternali vor trebui să aibă vârsta minimă de 21 de ani. Proiect de lege

Asistenții maternali nu vor mai putea primi copii în...