Un ploieștean arestat pentru trădare, după ce a colaborat cu Rusia

Data:

spot_img

Un ploieștean arestat pentru trădare. Alexandru Dorin Piscan a fost arestat preventiv la propunerea DIICOT, după ce ar fi fotografiat obiective NATO amplasate în România și le-a transmis ambasadei Rusiei de la București.

DIICOT nu a făcut public numele acestuia, dar pe portalul Curții de Apel București apare un singur dosar de trădare, inculpat fiind un anume Alexandru Dorin Piscan.

Piscan avea în februarie ambiții de politician, așa că și-a anunțat pe pagina de Facebook candidatura pentru Primăria Ploieștiului.

Dar nu apare pe lista oficială a candidaților, ceea ce înseamnă că nu a adunat semnăturile necesare pentru a se înscrie în cursa electorală.

Citește și: Replica Moscovei după ce România a declarat un diplomat rus persona non-grata

Ploieșteanu a colaborat cu Rusia

Alexandru Piscan (foto dreapta) este un susținător al lui Cosmin Gușă, un cunoscut propagandist al Rusiei. Acesta a distribuit mai multe postări pe Facebook ale emisiunilor realizate de Gușă și este membru al Dac Warrior.

„La data de 23.05.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Structura Centrală au dispus reținerea unui cetățean român cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trădare.

Din probatoriul administrat în cauză a reieșit că începând cu anul 2022 acesta a procedat la supravegherea unor obiective militare românești parținând NATO amplasate în proximitatea municipiului Tulcea, colectând informații cu caracter militar și efectuând fotografii privind tehnica militară de luptă și deplasarea personalului în zona de graniță cu Ucraina, pe care le-a transmis către diplomați din cadrul Ambasadei Federației Ruse la București”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Citește și: Diplomat al Ambasadei Rusiei la București, declarat persona non grata

Un ploieștean arestat pentru trădare, pentru 30 de zile

Procurorii spun că au făcut și percheziții la domiciliul acestuia, de unde au ridicat mai multe probe. Curtea de Apel București a dispus arestarea preventivă a lui Piscan pentru o perioadă de 30 de zile. Decizia nu este definitivă.

Anchetatorii mai anunță că acțiunea „a beneficiat de sprijinul Serviciului Român de Informații, Direcției Generale de Informații a Apărării din cadrul Ministerului Apărării Naționale și jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei „Vlad Țepeș”.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Comisia Europeană vede în roz statul de drept din România

Comisia Europeană (CE) a publicat raportul pe 2023 privind...

Noii băieți deștepți și cel mai mare preț la energie din UE

De ce nu are România destulă energie, deși -...