Cine sunt candidații pentru Primăria Sectorului 2 și ce avere au

Data:

spot_img

Cine sunt candidații pentru Primăria Sectorului 2: inițial cinci candidați, printre care și actualul edil, Radu Mihaiu, din partea Dreapta Unită.

PSD și PNL susține un candidat comun, pe Rareș Hopincă, iar din partea AUR trebuia să participe Andrei Tinu, care însă s-a retras din cursă.

Din partea REPER va participa Andrei Gabriel Golgoţiu, iar Partidul S.O.S. România a anunțat-o drept candidat pe Iolanda Luminiţa Bughiu.

Citește și: Cine sunt candidații pentru Primăria Sectorului 1 și ce avere au

Radu Mihaiu, profesorul care a devenit primar

Actualul primar al Sectorului 2, Radu Mihaiu (43 de ani), candidează pentru un nou mandat, după ce în urmă cu 4 ani a reușit să-l învingă pe candidatul PSD, Mugur Mihai.

Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2
Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2

Radu Mihaiu a fost, în timpul guvernării lui Dacian Cioloș, din 2016, consilier la Ministerul Fondurilor Europene, iar apoi a devenit secretar de stat în cadrul aceluiași minister, responsabil cu digitalizarea.

La bază, Radu Mihaiu este profesor de informatică și a lucrat în domeniul IT.

Înainte de a deveni primar, a condus o firmă care dezvoltă aplicații digitale, fondată în 2006, cu mai mult de jumătate din cifra de afaceri din străinătate.

Ce avere are Radu Mihaiu

Radu Mihaiu deține, împreună cu soția, un teren intravilan în București de 256 metrii pătrați. Cei doi soți mai au și 2 apartamente tot în Capitală, unul de 75 de mp, iar al doilea de 120 de mp.

Acesta are și mai multe conturi bancare, cu 178.981 de lei și 7.300 euro, dar mai deține și titluri de participare în valoare de 101.200 de euro și 620.420 de lei. Primarul de la Sectorul 2 are și un credit de 350.00 de euro.

Radu Mihaiu are un venit actual de 160.745 de lei, obținut ca urmare a funcției sale de primar al Sectorului 2. Edilul mai primește, împreună cu soția sa, în total, 24.000 de lei din chirii.

Citește și: Cine sunt candidații pentru Primăria Capitalei și ce avere au.

Cine sunt candidații pentru Primăria Sectorului 2. Rareș Hopincă a fost prefect

Candidatul PSD-PNL pentru Primăria Sectorului 2 a deținut funcția de prefect al Capitalei până în aprilie anul acesta. A devenit membru PSD în 2009, dar a fost și președinte executiv PSD Sector 5.

Rareș Hopincă (40 de ani) a absolvit, în 2011, Facultatea de Filozofie și Jurnalism din cadrul Universității „Spiru Haret” București, fiind licențiat în filozofie.

Până în 2017, a lucrat în mediul privat. Din acel an, a devenit director general la Primăria Sectorului 5, iar un an mai târziu a fost numit city manager în același sector.

Ce avere are Rareș Hopincă

Rareș Hopincă
Rareș Hopincă

Potrivit declarației sale de avere din 2023, fostul prefect deține împreună cu soția 1 apartament de 66 mp și unul de 41 de metri pătrați, ambele în București. Rareș Hopincă are și obiecte de artă și bijuterii în valoare de 3.000 de lei.

Mai are și 3 fonduri de investiții pe platforme de trading, a căror valoare adunată este de peste 10.000 de euro.

Candidatul PSD-PNL are și 3 împrumuturi, care valorează peste 90.000 de euro și 106.361 de lei.

Rareș Hopincă obținea în 2023 venituri din trei surse. De la Consiliul General al Municipiului București a primit 14.604 de lei. Încasează și salariul de 87.047 de lei anual de la firma Economat Sector 5 SRL, dar mai are și un contract cu o valoare de 67.247 lei pe an tot cu Sectorul 5.

Andrei Tinu, fiului fostului jurnalist Dumitru Tinu, s-a retras din cursă

Cine sunt candidații pentru Primăria Sectorului 2. Andrei Tinu s-a retras
Cine sunt candidații pentru Primăria Sectorului 2. Andrei Tinu s-a retras

Andrei Tinu, fostul candidat AUR la Primăria Sectorului 2, este fiul fostului jurnalist și director al cotidianului Adevărul, Dumitru Tinu.

Profesia de bază a acestuia este de jurist, având diplomă de licență, dar și de master la Facultatea de Drept din cadrul Universității „Titu Maiorescu”.

Andrei Tinu mai are un doctorat în Istorie la Universitatea din București,dar și un master în „Studii religioase şi juridico-canonice ale celor trei mari religii monoteiste (Mozaică, Creştină şi Islamică)” la Facultatea de Teologie din cadrul Universității Ovidiu din Constanța.

Activitatea politică a început-o în 2006, când a devenit liderulMișcării Studențești România Mare, o ramură a Partidului România Mare.

Ulterior, a devenit membru PSD, însă anul trecut a devenit președinte al filialei București a Partidului Republican din România.

Citește și: Cine sunt candidații pentru Primăria Capitalei și ce avere au. A început campania electorală

De ce s-a retras din cursă

Pe 9 mai, Andrei Tinu a anunțat că se retrage din cursa pentru conducerea primăriei Sectorului 2.

„Am decis să mă retrag din cursa pentru funcția de primar al Sectorului 2. E un demers comun cu cel al colegilor republicani aflați pe listele AUR pentru consiliile locale din București.

De ce de-abia acum? Fiindcă astăzi au rămas definitive candidaturile și niciun coleg republican nu are asigurat un post eligibil.

Am investit bani, timp, energie și suflet în construcția unui nou proiect politic nu pentru a fi membri ai AUR, ci pentru a reprezenta în cadrul alianței suveraniste, pe baza unui protocol și a unui algoritm, valorile și principiile #republicane.

Dar, din păcate, din cauza unor chestiuni birocratice și erori de negociere, acest lucru nu a mai fost posibil. De aceea, eu și colegii mei am decis să renunțăm la cursa electorală și să ne întoarcem în Partidul Republican din România, acolo unde vom continua să ne punem în aplicare proiectele politice.

Parteneriatul cu AUR va continua, așa cum va continua și proiectul #TINUpentruTINE. Vom fi parteneri loiali ai bucureștenilor și ai colegilor noștri din alianța suveranistă, cărora le vom acorda tot sprijinul. Lupta pentru bucureșteni și pentru România va continua!”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Bianca Iosef
Bianca Iosef
Bianca Iosef a terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București în anul 2022. A început să lucreze ca jurnalist încă din timpul facultății și este interesată să evolueze cât mai mult în acest domeniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related