Dezinteres în mediul rural față de cadastrul sistematic gratuit

Data:

Dezinteres în mediul rural față de cadastrul sistematic gratuit. În ciuda eforturilor depuse de Primăria comunei Stâlpeni, județul Argeș, pentru a informa și implica cetățenii în procesul de cadastru sistematic gratuit, întâlnirile de luni desfășurate la Livezeni și Rădești au dezvăluit o dezamăgitoare lipsă de participare din partea comunității. Cu doar 9 participanți la Rădești și 12 la Livezeni, numărul acestora este mult sub așteptările autorităților, în ciuda beneficiilor evidente pe care cadastrul sistematic le aduce.

Cadastrul sistematic, finanțat din fonduri europene și realizat în colaborare cu SC GENERAL SURVEY CORPORATION SRL și specialiștii Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Argeș, reprezintă o oportunitate pentru rezolvarea problemelor legate de proprietate, suprafață, amplasament și vecinătăți ale imobilelor. Cu toate acestea, pare că cetățenii nu au conștientizat importanța acestui proces sau nu au fost motivați suficient să participe la acest proces.

Mai mult, din discuțiile avute cu acestea, autoritățile au subliniat că proprietatea imobiliară poate fi demonstrată prin multiple mijloace, inclusiv titluri de proprietate, certificate de moștenire, chitanțe de mână sau alte înscrisuri. Această diversitate de documente ar trebui să încurajeze proprietarii să participe și să-și asigure proprietățile în mod corespunzător în cadrul cadastrului sistemic.

Continuarea în Gazeta-stalpeni.ro

Citește și: Ce înseamnă pentru România intrarea în OECD. Și când se va întâmpla

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Primăria Stâlpeni)

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei alunecări de teren

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei...

Preotul regizor Ciprian Mega s-a întâlnit cu Putin, la Moscova | Bihoreanul

Preotul regizor Ciprian Mega s-a întâlnit cu Putin, fiind...