Clotilde Armand, neinvitată la școala unde a fost Jill Biden. Primăria Sectorului 1 a finanțat integral proiectul educațional pentru copiii din Ucraina

Data:

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a declarat că a fost retrasă de pe lista de invitați la vizita făcută de Jill Biden la Şcoala Gimnazială „Uruguay”, deși primăria pe care o conduce a finanțat integral proiectul educațional prin care peste 100 de elevi ucraineni pot urma cursurile în propria limbă și după propria programă școlară la această unitate de învățământ.

„M-am bucurat să văd că Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii – Jill Biden și Prima Doamna a României – Carmen Iohannis au vizitat Şcoala Gimnazială «Uruguay” din Sectorul 1 al Capitalei.

Şcoala Gimnazială «Uruguay” este un proiect la care țin mult și pentru care am muncit mult. Un proiect pe care l-am propus săptămâna aceasta la vot în ședința de Consiliu Local și care a trecut cu unanimitate de voturi. Peste 150 de elevi din Ucraina își vor desfășura orele de curs într-un spațiu special amenajat cu profesori de origine ucraineană sau în sistem online cu școli din Ucraina.

PS: Am fost anunțată în ultimul moment că am fost retrasă de pe lista de invitați participanți la evenimentul de astăzi cu toate că această școală este proiectul Primăriei Sectorului 1.

Motivul?! Vă las pe voi să-l ghiciți. Eu n-am primit nici o lămurire. Sunt multe lucruri care nu se văd în spatele acestei vizite. Și din păcate din cauza unor orgolii politice ale unor persoane din vârful Statului Român este destul de frustrant să vezi cum munca ta și a echipei tale este atribuită unor personaje care n-au pus umărul deloc la acest proiect. Au venit unii politicieni să-și băga capul în poză. Nimic consistent”, a postat sâmbătă Clotilde Armand pe pagina sa de Facebook.

Citește și: FOTO | VIDEO Prima Doamnă a SUA, Jill Biden, către mamele ucrainene cu care s-a întâlnit la Bucureşti: „Sunteți incredibil de puternice și este uimitor că românii vă primesc în casele și în inimile lor”

Cursuri pentru 100 de elevi ucraineni

Proiectul „Ajutăm elevii din Ucraina” este derulat de Primăria Sectorului 1 în parteneriat cu Fundația Inovații Sociale Regina Maria. Datorită acestui proiect, 100 de elevi din Ucraina își desfășoară orele de curs, într-un spațiu special amenajat în acest scop la Școala Gimnazială „Uruguay”, cu profesori de origine ucraineană sau în sistem online cu școli din Ucraina. Inițiatorii proiectului au venit, astfel, în întâmpinarea nevoii ca acești copii să poată urma cursuri în propria limbă, să urmeze curricula sistemului de învățământ din țara de origine, să se poată adapta mai ușor societății în care trăiesc în prezent și să învețe treptat limba română.

„Pentru cine nu știe: acest proiect educațional este finanțat integral de la bugetul local al Sectorului 1 și creat de Primăria Sectorului 1. Astăzi a fost deturnat de niște politicieni care n-au făcut nimic să ne sprijine. Dimpotrivă.

Aș fi preferat să-i văd pe aceștia mai aproape de refugiații din Ucraina și de nevoile elevilor în tot timpul anului. Cu smerenie, cu modestie. Lăsând PR-ul de prost gust la o parte. Poate vom reuși să înțelegem că suferința unui război trebuie să nască mai multă implicare și empatie față de semeni fără să ne mândrim de binele făcut, poate vom realiza că nu mai trebuie politizată educația. Doar ÎMPREUNĂ vom reuși să progresăm spre binele comunității noastre”, a declarat Clotilde Armand.

Citește și: Jill Biden a ajuns în România. Baza Kogălniceanu, prima oprire a soției președintelui SUA

spot_imgspot_img
Hannelore Petrovai
Hannelore Petrovai
Hannelore Petrovai este jurnalist, redactor-șef al publicației Hunedoara mea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O statuie a Reginei Maria, inaugurată oficial de Ziua Naţională, la Deva

O statuie a Reginei Maria, inaugurată oficial. Peste 2.000...

VIDEO. „Noi suntem români”, cântat într-un avion cu 200 de pasageri

„Noi suntem români", cântat de ansamblul „Dor românesc", din...

Rusia blochează importurile de fructe și legume din Republica Moldova

Rusia blochează importurile de fructe și legume din Republica...