Colegiul Pedagogic din Iași se dărâmă, Primăria Iași încalcă regulile de licitație

Data:

Colegiul Pedagogic din Iași se dărâmă, iar Primăria Iași întârzie procedurile de consolidare, din cauza faptului că au fost încălcate procedurile de licitație, a constat Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC).

Din septembrie până în decembrie, firma de construc’ii Iasicon a depus două contestații la CNSC și în ambele cazuri i s-a dat dreptate. După prima contestație, Consiliul a cerut Primăriei să îndrepte urgent lucrurile, dar Administrația Chirica n-a schimbat nimic.

Câștigătorii sunt o asociație condusă de Stef Invest, care a intrat în insolvență după începerea licitației. Conform legii, Primăria era obligată să ceară firmei garanții că poate executa lucrarea, dar nu a făcut acest lucru.

Oferta Stef Invest fusese inițial respinsă, apoi a fost admisă. CNSC nu pricepe cum a fost posibil. Limbajul folosit de CNSC împotriva Primăriei Iași este atipic pentru mediul birocratic, sec, rece: „arbitrar, de neînțeles, ignoră cu desăvârșire, superficial, nerespectarea dispozițiilor legale”.

Colegiul Pedagogic din Iași se dărâmă

Mihai Chirica a nenorocit Colegiul Pedagogic: 10 ani a refuzat reabilitarea, Guvernul a dispus închiderea școlii, primarul nu vrea să amenajeze containere provizorii, licitația este puternic contestată și va fi întârziată printr-un proces, elevii învață în schimbul doi la alt liceu, lucrările vor dura încă patru ani

Într-o decizie de luna trecută, Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor pur și simplu a dat de pământ cu Primăria Iași și modul în care această instituție a gestionat evaluarea ofertelor pentru licitația de 66,5 milioane lei de reabilitare a Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu”.

CNSC dă de pământ cu Primăria Iași pentru licitația la Colegiul Pedagogic

Citește și: Fermierii şi transportatorii continuă protestul în Constanța. Se deplasează către unele dintre intrările în portul maritim

Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” se află într-o stare dezastruoasă

Afirmațiile completului care a admis o contestație legată de activitatea comisiei de evaluare sunt neobișnuite pentru un document în esență rece, birocratic și administrativ:

„Este de neînțeles indolența autorității, care nu s-a preocupat să cerceteze”, „o atitudine vădit părtinitoare”, „autoritatea nu și-a îndeplinit obligațiile trasate de Consiliu”, „Municipiul Iași nu a întreprins nicio verificare”, „Municipiul Iași nu putea trece cu vederea”, „Municipiul Iași, prin comisia evaluatorie responsabilă, a manifestat o atitudine vădit părtinitoare”, „O asemenea răzgândire radicală și neargumentată (așadar arbitrară) a acelorași membri ai comisiei nu poate fi înțeleasă”. „Municipiul Iași a ales să ignore cu desăvârșire”, „reevaluarea ofertei asocierii cătigătoare s-a realizat în același mod superficial și cu nerespectarea dispozițiilor legale în vigoare”.

Este a doua oară în ultimele trei luni când Consiliul admite o plângere legată de modul de derulare al acestei licitații. În acest timp, elevii de la Pedagogic au fost mutați în alte școli din Iași și nu știu când vor reveni la sediul din Copou.

Continuarea, în ReporterIS


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un nou lot din Autostrada Unirii, pregătit pentru licitație | Ziarul de Iași

Documentația lotului Leghin/Tg. Neamț-Pipirig, parte din A8, Autostrada Unirii,...

Primarul Chirica promite iar „Tren metropolitan” la Iași | Ziarul de Iași

Primarul Chirica promite iar „Tren metropolitan” la Iași, proiect...

Filorusul Dorel Vișan a primit ordinul masonic Umaniterra, după o vizită la Moscova | Aktual24

Filorusul Dorel Vișan a primit ordinul masonic Umaniterra, după...