Cod Galben de instabilitate atmosferică în aproape toată țara: descărcări electrice, averse torențiale, vijelii și grindină

Data:

Începând cu ora 12:00, până în această seară, la ora 23:00, aproape toată țara se va afla sub atenționare meteorologică Cod Galben ce vizează instabilitate atmosferică temporar accentuată, conform informării transmise de către Administraţia Naţională de Meteorologie.

Interval de valabilitate: 27 mai, ora 12 – 27 mai, ora 23
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată
Zone afectate: conform textului și hărții

„În intervalul menționat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină în Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Transilvania, centrul și sudul Moldovei, precum și la munte. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp”, precizează ANM.

Recomandări

Având în vedere posibilitatea averselor cu acumulări de apă, Inspectoratele pentru Situații de urgență recomandă cetățenilor să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale.

Citește și: Parlamentul European a făcut încă un pas important spre eliminarea barierei ce împiedică femeile să avanseze pe scara ierarhică

„În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu încerce traversarea lor prin apă și nu se apropie de malurile acestora.
În situația manifestării vântului puternic, aceștia sunt sfătuiți să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie. Totodată, se recomandă sistarea activităţilor desfăşurate în teren deschis sau la înălţime. Dacă se află în interior, să închidă toate ferestrele locuinţei şi altor categorii de construcţii”, precizează ISU Mehedinți.
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea portalului fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Halvingul Bitcoin. Calm pe piața cripto. Bitcoin a coborât la 63.000 de dolari

Halvingul Bitcoin nu a tulburat prea mult piața Bitcoin,...

Compensarea salariaților români pentru munca depusă, pe penultimul loc în UE | Curs de guvernare

Compensarea salariaților români pentru munca depusă a urcat în...

Operațiunea Conversus: 107 arestări și 1.388 de arme confiscate VIDEO

Operațiunea Conversus: Poliția Română a condus o operațiune, la...