Firmele nașei liderului PSD Alfred Simonis, contracte pe bandă rulantă din PNRR

Data:

Două firme anonime au obținut anul acesta 40 de contracte de consultanță IT pentru digitalizarea instituțiilor, în total peste jumătate de milion de euro. 

Banii sunt luați doar prin achiziție directă, de la primării din Tulcea, Constanța, Vaslui și un spital din Timiș, prin programele europene ITI Delta Dunării și PNRR. 

Una dintre firme este deținută de nașa lui Alfred Simonis, liderul deputaților PSD, și a obținut primul contract la doar o lună după înființarea companiei. Nașa este și consiliera lui Simonis la cabinetul parlamentar, după mai mulți ani în care a fost casnică.

Verișoara acesteia, cu experiență în catering și brutărie, deține cea de-a doua firmă, care a obținut și câte 21 de contracte într-o singură lună. Firma nu figura cu angajați anterior achizițiilor.

În multe dintre cazuri, achizițiile au fost finalizate la câteva minute de la inițierea procedurii în SEAP.

Citește și: Judecătoarele care aveau în lucru dosarele Puiu Popoviciu și Duță, excluse din magistratură

Multe dintre rapoartele de consultanță au fost livrate în același timp, la doar câteva zile de la semnarea contractelor, deși documentele ar fi trebuit să conțină analize și concluzii în urma studierii arhivelor și registrelor primăriilor. 

Info Sud-Est a analizat toate achizițiile și a parcurs o parte din rapoartele livrate la finalul consultanței: conținutul acestora este copy paste, deși trebuia să fie personalizat, specific pentru fiecare primărie. 

Mai mult, unele documente de la ambele firme sunt identice și conțin inclusiv aceleași greșeli de redactare. 

Primarii din Tulcea spun că au ajuns la consultanți prin șeful PSD al județului care i-a convocat la o întâlnire cu una din firme. Horia Teodorescu recunoaște că i-a chemat pe primari și le-a prezentat firma, ”dar nu i-a influențat”. 

Alfred Simonis ne-a transmis că nu răspunde ”aberațiilor”. Firma recomandată de Teodorescu ne-a cerut ”copie după buletin conform cu originalul” ca să stea de vorbă cu noi. Firma nașei lui Simonis ne-a transmis că “simplul fapt că rapoartele evidențiază aceleași aspecte nu scade valoarea acestora”. Ceilalți ne-au dat block sau au refuzat să facă declarații.

Investigația completă poate fi citită pe Info Sud Est.


Urmăriți PressHUB și pe Google News

spot_imgspot_img
Info Sud-Est
Info Sud-Esthttp://www.info-sud-est.ro
Ziar regional care acoperă subiecte din județele Constanța și Tulcea, dar și subiecte cu impact la nivel național.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

„Orașul culturii” ratează fără jenă banii europeni pentru Biblioteca Județeană Gheorghe Asachi | ReporterIS

„Orașul culturii” ratează fără jenă banii europeni pentru Biblioteca...

De ce întârzie autostrada A8? | Ziarul de Iași

Actualizarea studiului de fezabilitate și elaborarea proiectului tehnic pe...