Contestaţiile împotriva candidaturii lui Dominic Fritz, respinse de instanțe

Data:

Contestaţiile împotriva candidaturii lui Dominic Fritz la un nou mandat de primar au fost respinse de instanțe, a anunțat miercuri primarul Timișoarei.

Fritz susține că aceste contestaţii au avut două mize: ca alegerile să fie „decise” de instanţă, nu de electori, şi să planeze asupra candidaturii sale „o umbră de ilegitimitate”.

„Instanţele au avut de lucru de sărbători. Împotriva validării candidaturii mele pentru un nou mandat de primar s-au depus nu una, nu două, nu trei, nu patru, ci cinci contestaţii în instanţă. Toate au fost respinse definitiv. Mă veţi găsi pe buletinul de vot.

Din cei zece candidaţi, eu sunt singurul a cărui candidatură a fost contestată. Cele cinci contestaţii nu au fost vreo farsă sau o glumă proastă a cuiva care nu ştie ce face. Ele au avut două mize: prima, alegerile să se decidă de instanţe, nu de cetăţeni.

Citește și: Ce caută președintele chinez în Europa. Ștefan Popescu, analist de politică externă: „China are nevoie să nu existe un occident unit.”

Doar că nu aşa funcţionează democraţia. A doua miză: să planeze asupra candidaturii mele – şi asupra viitorului meu mandat – o umbră de ilegitimitate.

Contracandidatul meu, Nicolae Robu, propagă acest narativ de când a pierdut alegerile în 2020: ‘Fritz a falsificat acte şi a fentat legea la candidatură, are dosare penale pentru asta, de ce nu se activează DNA, dacă nu-l aruncă nimeni în puşcărie înseamnă că e susţinut de servicii, un primar ilegitim!’.

Este un narativ profund anti-democratic şi anti-timişorean”, a transmis primarul Timișoarei pe pagina sa de Facebook.

Citește și: De ce a câștigat România procesul Roșia Montană. Motivarea tribunalului de la Washington

Contestaţiile împotriva candidaturii lui Dominic Fritz

Candidatul USR, susţinut de Alianţa Dreapta Unită, susţine că „ţinta contestaţiilor, a atacurilor, a manipulărilor” nu este el, ci timişorenii.

„Ţinta contestaţiilor, a atacurilor, a manipulărilor nu sunt eu, ci sunteţi voi. Şi sunt sigur că veţi rezista. La fel cum vă promit că voi rezista şi eu. Şi împreună vom apăra demnitatea Timişoarei, în 9 iunie. Ei ştiu să arunce cu contestaţii şi noroi. Noi ştim să câştigăm”, a declarat Dominic Fritz.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Dominic Fritz / Facebook)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Dator la Fisc cu 55 milioane de euro, primarul Negoiță a suspendat executarea silită cu ajutorul instanței

Primarul Negoiță a suspendat executarea silită cu ajutorul instanței...

S-a clasat dosarul judecătorului Bogdan Mateescu și al tatălui său | G4 Media

S-a clasat dosarul judecătorului Bogdan Mateescu și al tatălui...

Cine sunt candidații pentru Primăria Sectorului 3 și ce averi au

Cine sunt candidații pentru Primăria Sectorului 3: actualul primar,...