Coreea de Nord, amplu exercițiu militar

Data:

spot_img

Coreea de Nord, amplu exercițiu militar supravegheat de liderul suprem al statului comunist, Kim Jong Un, a avut loc joi.

Coreea de Nord a declarat vineri că a lansat 18 rachete balistice cu rază scurtă de acţiune în timpul unui exerciţiu, ca o demonstraţie a disponibilităţii sale de a lansa un atac preventiv împotriva regimului de gangsteri” din Coreea de Sud, dacă va fi necesar pentru a contracara un atac.

Exerciţiul a implicat lansatoare multiple de rachete super-grele”

Liderul comunist nord-coreean Kim Jong-un a condus joi exerciţiul care a implicat lansatoare multiple de rachete super-grele” de 600 mm, a relatat agenţia de presă de stat KCNA, potrivit Reuters.

Citește și: Ce caută președintele chinez în Europa. Ștefan Popescu, analist de politică externă: „China are nevoie să nu existe un Occident unit”

Coreea de Sud a declarat că a detectat cel puţin 10 rachete balistice cu rază scurtă de acţiune lansate de nord-coreeni în largul coastei sale estice, calificând-o drept o posibilă demonstraţie pentru potenţialii cumpărători de arme, inclusiv Rusia.

Noua lansare, după lansarea de rachete balistice tactice şi una eşuată de satelit în această lună, este un act clar de provocare care ameninţă pacea în peninsula coreeană, a declarat purtătorul de cuvânt adjunct al Ministerului unificării de la Seul, Kim In-ae.

În timpul exerciţiului monitorizat de Kim Jong-un, trupele de artilerie au lovit cu succes o insulă aflată la aproximativ 365 km distanţă, a raportat KCNA (Korean Central News Agency).

O armă nucleară tactică ar putea fi montată pe acest tip de rachete

Fotografiile publicate de mass-media de stat au arătat 18 rachete, identificate de experţi ca fiind KN-25, ridicându-se în aer din lansatoare mobile.

Citește și: Românca închisă în China se stinge în indiferența autorităților române. „Cum să rămâi indiferent știind că i-au căzut dinții din gură din pricina inaniției?”

Testată pentru prima dată în 2019, racheta super-grea” estompează distincţia dintre sistemele de rachete cu lansare multiplă şi rachetele balistice cu rază scurtă de acţiune, potrivit Centrului pentru Studii Internaţionale şi Strategice.

Coreea de Nord a declarat că o armă nucleară tactică ar putea fi montată pe astfel de rachete.

În plus, Kim a îndemnat forţele nucleare ale ţării să fie pregătite să îndeplinească misiunea de descurajare a războiului şi să preia iniţiativa în caz de război, a mai transmis KCNA.

Continuarea în The Epoch Times-Romania

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: epochtimes-romania.com)

spot_imgspot_img
The Epoch Times - România
The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

În ce comisii sunt europarlamentarii români

Cei 33 europarlamentari români au fost informați în ce...

Hillary Clinton anunță oficial că o susține pe Kamala Harris în cursa pentru Casa Albă

Hillary Clinton anunță că întregul ei sprijin merge către...

UE acordă în premieră sprijin militar Armeniei | Aktual24

Consiliul European a adoptat luni o decizie de acordare...