Coronavirusul și teoriile conspirației disecate

Data:

De unde luăm informații corecte despre coronavirus?

„Multă lume vrea să creadă că există ceva special cu privire la acest virus. Nu e nimic special, nu în sensul în care vor unii să creadă. Sigur că este special într-un alt sens: o să avem în cărțile de istorie faptul că în 2020, timp de câteva luni, s-a închis economia pentru a ne lupta cu o infecție virală. Ne vom aminti multă vreme de acest lucru”…

își începe Ovidiu Covaciu povestea.

L-am întrebat pe omul care luptă zilnic, cu argumente 100% științifice, cu dezinformările pe teme de sănătate din mediul online de unde poate omul de rând să își ia informațiile corecte despre coronavirus și cum ajunge la ele. „Informația corectă este deja transmisă”, spune Ovidiu Covaciu.

„Oricât nu aș fi eu fericit cu felul în care comunică Guvernul și autoritățile în general, la început în special, când era un virus foarte nou, s-a comunicat des, s-a comunicat bine și s-a comunicat clar. Soluțiile sunt distanțarea socială, spălatul pe mâini și grijă în general. Sunt principalele chestiuni și sunt suficiente, așa se previne aproape orice infecție virală. Sunt măsuri banale, de bază, dar măsurile de bază funcționează”, explică el.

O.C.

Despre redacția informală #CovRoMd

Rețeaua informală #CovRoMd cuprinde 27 de publicații de nivel local, regional, național, reprezentate de PressHubExpress de Banat (Caraș-Severin, Timiș), Mesagerul de Sibiu (Sibiu), Monitorul de Cluj (Cluj), Alba24.ro(Alba, Cluj, Hunedoara, Maramureș, Sibiu, Timiș), Gazeta de Dimineață (Hunedoara), Argeșul Online (Argeș), Epoch Times Romania (național),Monitorul de Botoșani (Botoșani), Oradea Press (Bihor), eBihoreanul(Bihor), Átlátszó Erdély (Harghita, Covasna, Cluj, Bihor, Satu Mare, Mureș), Revista 22 (national level), Zi de Zi (Mureș), Jurnalul Văii Jiului (Hunedoara), Arad24.net (Arad), Banatul Azi (Timiș, Arad, Caraș-Severin), inRoman.ro (Neamț), Resita.ro(Caraș-Severin), Liber în Teleorman (Teleorman), Info Sud-Est(Tulcea, Constanța), Jurnalul de Argeș (Argeș), Crișana (Bihor), Transilvania Reporter (Bistrița-Năsăud, Cluj, Bihor, Satu Mare, Maramureș, Sălaj), Gazeta de Sud (Dolj, Vâlcea, Gorj, Mehedinți, Olt), Viața Liberă (Galați), Ziarul de Iași (Iași) și Vrancea24 (Vrancea). 

La nivel european, rețeaua include partenerul EURACTIV.ro (parte a rețelei pan-europene EURACTIV, prezentă în 14 țări, cu sediul central la Bruxelles), la nivelul Republicii Moldova, report.md, și, la nivelul unei comunități de 5,6M de utilizatori în România și 1M în diaspora românească, HotNews.ro, prin platforma de dezbateri interactive, LIVE VIDEO #deladistanță.

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

SUA vrea să trimită mai mulți consilieri militari Ucrainei | Aktual24

SUA vrea să trimită mai mulți consilieri militari Ucrainei,...

Scabal, un brand inspirat din artă care a creat colecții de excepție | Ampress

Scabal, un brand inspirat din artă. De ce un...