Costel Alexe și promisiunile din campania electorală. Un nou proiect de lege îl ajută | Ziarul de Iași

Data:

Costel Alexe și promisiunile din campania electorală. Un nou proiect de lege îl ajută să implementeze proiectele propuse.

La fel ca cele ale primarului Mihai Chirica, pe care le vom prezenta într-un articol separat, acestea merită a fi evidențiate și observate în următorii patru ani.

Costel Alexe pare a pleca la drum sub auspicii favorabile. La exact un an de când Judecătoria Iași a admis cererea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Iași Infrastructură de acordare a personalității juridice, Parlamentul și președintele Klaus Iohannis se grăbesc să vină în ajutorul asociației cu un inedit proiect de lege.

Un proiect de lege care simplifică trecerea obiectivelor de investiții de interes național în administrarea temporară a primăriilor și consiliilor județene a ajuns deja la șeful statului pentru promulgare. 

Citește și: Posibila miză în cazul rejudecării lui Iorgulescu: prescrierea. Soluția ICCJ nelegală

Se urmărește eficientizarea utilizării fondurilor publice naționale

Preluarea oricărui proiect, indiferent cine s-a ocupat de el sau cum este finanțat, se face pe bază de protocol de implementare. Odată cu proiectele, „vin” și terenurile – dacă sunt proprietate privată a statului.

Viitoarea lege este descrisă ca fiind un pas „în scopul descentralizării procesului decizional al utilizării eficiente a fondurilor publice naţionale, a fondurilor proprii şi a fondurilor europene, precum şi a procesului de management al implementării proiectelor derulate din toate aceste fonduri”.

Pentru implementarea proiectelor, unitățile administrativ-teritoriale pot să formeze asociații de dezvoltare intercomunitară, menționează actul legislativ.

Citește și: Românii nu se tem de rujeolă, o boală extrem de contagioasă și mortală

Dacă Iașul are mare nevoie de o asociație precum Iași Infrastructură, Bihorul a contractat direct prin Consiliul Județean lucrările de proiectare și execuție a trei centuri ocolitoare în tot atâtea localități suburbane municipiului Oradea.

La Iași, ADI Infrastructură ar putea să ceară proiectele centurilor ocolitoare de la Podu Iloaiei și Hârlău. Pentru ultima nu s-a mișcat un deget până acum, nici din partea autorităților locale, nici de la București.

Continuarea în Ziarul de Iași

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: ziaruldeiasi.ro)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
1 COMENTARIU
  1. Când te uiți la Alexe îți dai seama ca nu se va întâmpla nimic din ce promite….poate doar sa-si bage bani în buzunar pentru bunăstarea familiei lui….DOAMNE AJUTA!….pt.el..
    căci restul sunt la harta…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Ploaie torențială la Electric Castle. Festivalul și istoria sa „ploioasă” | Monitorul de Cluj

Ploaie torențială la Electric Castle. Unul dintre cele mai...

Mircea Geoană a fost huiduit pe scenă la un eveniment în Olt

Secretarul adjunct al NATO, Mircea Geoană, a fost huiduit...

Marea sărbătoare a cojocarilor, de Sfântul Ilie, în Slatina de altădată | Reporter 24

În Slatina de altădată, de Sfântul Ilie era mare...