„Festival fără granițe”, Zilele Sfântului Ladislau | Bihoreanul

Data:

spot_img

„Festival fără granițe”, Zilele Sfântului Ladislau sunt sărbătorite la Oradea, ca în fiecare vară, în perioada 24-30 iunie.

Orădenii sunt chemați să sărbătorească moștenirea Sfântului Ladislau, considerat întemeietorul orașului, printr-o serie de evenimente ce țintesc mai ales comunitatea maghiară. Dar nu numai.

De altfel, organizatorii numesc această ediție a Zilelor Sfântului Ladislau un „festival fără granițe”, care va cuprinde, spre final, trei seri de concerte în Cetatea Oradea, cu invitați de seamă, în frunte cu Zorán.

Cea de-a 12-a ediție a festivalului este organizată, la fel ca în alți ani, de Asociația Sfântul Ladislau, care are sprijinul Primăriei Oradea și al Consiliului Județean Bihor, precum și pe al Fondului Bethlen Gábor și al Fundației MOL-Új Európa.

Citește și: The Jazz Cave Festival: peste 18 formaţii din Europa şi SUA

Activități culturale și artistice diverse

Cu motto-ul „Festival fără granițe”, Zilele Sfântului Ladislau se vor desfășura în perioada 24-30 iunie, deci pe parcursul unei săptămâni întregi, programând, ca de obicei, o multitudine de activități culturale, artistice și distractive, menite să fie pe placul mai multor segmente de vârstă. 

„Am ales acest motto întrucât, de la an la an, avem tot mai mulți participanți de peste graniță, în special din regiunile apropiate ale țării vecine, dar sosesc la festivalul nostru și foarte mulți dintre cei plecați din Oradea pe meleaguri străine, care își programează concediul anual astfel încât să poată reveni în orașul lor de baștină în perioada în care se desfășoară Zilele Sfântului Ladislau”, explică organizatorii. 

Citește și: Revizorul lui Nikolai Gogol, în adaptarea lui Alexandru Dabija, la Teatrul Mic | TEATRU

În aceeași ordine de idei, gazdele subliniază că „festivalul nu cunoaște granițe nici în privința diversității ofertei muzicale, a programelor culturale, cum nu are limite nici buna dispoziție a participanților”.

Continuarea în Bihoreanul

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: Facebook / Festivalul Zilele Sfântului Ladislau)

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related