Covid 19 s-a răspândit de la animalele vândute în piața din Wuhan, arată 2 studii separate ale OMS

Data:

Pandemia de Covid 19 a izbucnit în piața Wuhan din China după ce două virusuri s-au transferat de la animale la oameni, arată două noi studii potrivit CNN. Acestea au ajuns la aceleași concluzii deși au folosit metode diferite.

Studiile au fost realizate la solicitarea Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) și au luat în considerare inclusiv varianta unui virus de laborator. Rezultatele au fost aceleași: virusul a apărut în piața Wuhan, de la animale, deși cercetătorii nu au descoperit ce animal anume l-a transmis.

Cercetările au fost finalizate în februarie, dar au fost publicate în revista Science în această săptămână după ce au fost analizate de mai mulți specialiști, precizează CNN.

Astfel, primul studiu care se concentrează pe răspândirea geografică, sugerează că, deși „circumstanțele exacte rămân obscure”, virusul a fost probabil prezent în animalele vii vândute pe piață la sfârșitul anului 2019. Cercetătorii au stabilit că primele cazuri de COVID-19 au apărut în rândul vânzătorilor sau al persoanelor care au făcut cumpărături acolo. Aceștia cred că existau două virusuri separate care circulau la animale și care s-au transferat la oameni.

„Toate cele opt cazuri de COVID-19 detectate înainte de 20 decembrie au fost din partea de vest a pieței, unde se vindeau și specii de mamifere”, se arată în studiu. (RFI Romania)

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

„Un mesaj pentru nepotul meu. Și pentru restul Europei” | Gazeta de Stâlpeni

„Un mesaj pentru nepotul meu. Și pentru restul Europei”,...

Planurile americanilor cu cele 81 de avioane rusești vechi achiziționate din Kazahstan | Aktual24

Planurile americanilor cu cele 81 de avioane rusești vechi...

500.000 de monede euro falsificate au ajuns pe piață | Deutsche Welle

500.000 de monede euro falsificate au ajuns pe piață,...