Covid-19 umple din nou spitalele din România

Data:

Chiar dacă în declaraţiile publice ale politicienilor pandemia a fost învinsă de mai bine de jumătate de an, numărul cazurilor de COVID-19 este în creştere de mai bine de o lună. Managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi, dr. Florin Roşu, a explicat pentru „Ziarul de Iaşi” că această creştere constantă înregistrată de o lună de zile s-a transformată într-una deosebit de accelerată în ultimele două săptămâni.

Zeci de persoane trec zilnic prin triajul unităţii medicale, iar peste 100 sunt internate pe Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă. De altfel, conform raportării Direcţiei de Sănătate Publică, pentru prima dată de la valul Omicron, secţia ATI de la Spitalul de Boli Infecţioase este aproape plină: sunt şase persoane internate cu forme severe, în timp ce un alt caz de ATI este tratat la Spitalul „Sf. Spiridon”.

Citește și Opt percheziții într-o comună din Brăila, inclusiv la cabinetul medical: medicamente și materiale sanitare furate dintr-un spital din București

„Este evident că se resimte această creştere la nivelul spitalului nostru, sunt destul de multe prezentări la boli infecţioase, vorbim de pacienţi care prezintă forme de viroză respiratorie. Noi avem capacitatea în cadrul laboratorului de a face trei tipuri de teste dintr-o singură probă: identificăm virusul gripal, SARS-CoV-2 şi virusul respirator sinciţial. Astfel încât diagnosticul este unul precoce. Dar, într-adevăr, în ultimele două săptămâni creşterea pe care am remarcat-o s-a transformat în una accelerată la COVID-19”, a declarat prof.dr. Florin Roşu.

Avem un tratament funcţional pentru COVID-19: Molnupiravir

Pacienţii care sunt depistaţi cu COVID-19 prezintă dureri de cap, o durere puternică în gât, diferite dureri musculare şi aproape toţi au o stare de moleşeală şi de oboseală precum cea dată de gripă. Simptomatologia s-a schimbat, explică managerul, de aceea este important un triplu test precum cel administrat la spital, pentru ca vedea dacă este vorba de o infecţie sau de ceva mai grav. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei alunecări de teren

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei...

Preotul regizor Ciprian Mega s-a întâlnit cu Putin, la Moscova | Bihoreanul

Preotul regizor Ciprian Mega s-a întâlnit cu Putin, fiind...