Cu trei zile înainte de începerea şcolii, marile bulevarde ale Bucureştiului sunt gâtuite de peste 300 de şantiere

Data:

Cu trei zile înainte de începerea şcolii şi implicit cu revenirea traficului la parametri de dinainte de vacanţă, pe multe din bulevardele Capitalei pot fi văzute nenumărate şantiere, unele dintre ele lăsate de izbelişte, care le dau mari bătăi de cap şoferilor, blocând în multe cazuri o bandă de circulaţie. Acestea aparţin fie de Administraţia Străzilor din subordinea primăriei, fie de reţelele de utilităţi, sau de sistemul de termoficare. Problema este că deşi pe multe dintre ele nu se lucrează de săptămâni bune, gardurile şi indicatoarele care le împrejmuiesc au rămas tot pe partea carosabilă.

Pe Bulevardul Ştefan cel Mare din Sectorul 1, spre exemplu, pe o distanţă de aproximativ 500 de metri am numărat şase astfel de şantiere. La intersecţia cu Calea Dorobanţilor, un şantier blochează complet prima bandă de circulaţie şi împiedică astfel şoferii să facă la stânga.

Iar cazul nu este singular. Pe Bulevardul Uverturii din Sectorul 6, o altă arteră supraaglomerată a Capitalei, mai multe şantiere care ţin de Apa Nova blochează în mai multe locuri prima bandă de circulaţie de anul trecut din luna februarie. De pe panoul de şantier aflăm că lucrările vor fi terminate abia la anul în februarie. Totul, pe timpul şi nervii şoferilor care parcurg câteva sute de metri în zeci de minute.

Citește și: Cutremur puternic în Maroc. Peste 600 de oameni au murit și sunt sute de răniți. Clădiri istorice din Marrakech au fost avariate

„După ce că sunt aglomerate străzile astea, mai blochează şi ei. Pe timp de noapte nu au timp să lucreze? La noi totul e posibil. Nu avem cui să comentăm şi cu cine să ne batem. Mergem înainte. Ne chinuim să facem tronsonul asta de câţiva metri in 20-25 de minute.”, a declarat pentru G4Media.ro, unul dintre şoferii surprinşi în trafic.

Într-un răspuns pentru G4Media.ro, Primăriei Capitalei spune ca în acest moment in Bucureşti sunt peste 300 de şantiere deschise pentru utilităţi sau pentru investiţii, la care se adaugă multe altele deschise pentru efectuarea unor lucrări în baza autorizațiilor emise de primăriile de sector, spre exemplu branșamente sau lucrări la sistemul rutier.

Continuare în G4Media!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: g4media.ro)

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Marinar de pe nava scufundată în Marea Neagră, transportat la spital

Marinar de pe nava scufundată în Marea Neagră, lângă...

Noul terminal de pasageri al Aeroportului Oradea a fost inaugurat

Noul terminal de pasageri al Aeroportului Oradea a fost...

Pelerinajul de Rusalii de la Şumuleu Ciuc, urmat de 300.000 de persoane

Pelerinajul de Rusalii de la Şumuleu Ciuc, urmat de...