Cultură personalizată – Radu Afrim a pus în scenă o piesă pentru bistrițeni și despre Bistrița

Data:

Radu Afrim a pus în scenă o piesă pentru bistrițeni și despre Bistrița. Pe data de 31 iulie a avut loc premiera spectacolului „La câțiva oameni distanță de tine” regizat de Radu Afrim pe un text de Dan Coman, scriitor bistrițean. Spectacolul este o coproducţie a Centrului Cultural Municipal”George Coşbuc” şi a Teatrului Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti și un proiect special, al regizorului Radu Afrim, pentru bistrițeni, dar care se va juca și în țară.

Publicul a primit ambele reprezentații de la Palatul Culturii cu ovații și aplauze la scenă deschisă. Piesa anunțată de câteva luni a trezit un interes deosebit iar biletele s-au epuizat în decurs de câteva ore.
Publicul bistrițean a primit un spectacol de teatru memorabil. O fresca socială foarte bine echilibrată cu povești de viață actuale și bine ancorate în mentalul colectiv recent. O piesă care abordează deschis teme precum migrația românilor, suferința copiilor și a părinților plecați la muncă departe, azilul, alcoolul și dependența de jocuri de noroc, bătrânii și tinerii, dar și cum se fardează strident succesul din străinătate cu minciuni nevinovate. Nu a fost ocolit nici subiectul bisericii și al raportării la gura lumii.

Citește și Societatea Timișoara: „Hotărârea în dosarul Ursu este o manipulare a istoriei”


Piesa a fost lucrată în timp record, numai două săptămâni și jumătate. Din echipa condusă de regizorul Radu Afrim au făcut parte scriitorul Dan Coman care a scris textul și actorii îndrăgiţi şi cunoscuţi de publicul românesc: Marius Bodochi, Marius Manole, Mirela Oprișor, Ştefan Iancu, Flavia Giurgiu, Natalia Călin. Scenografia este realizată de Sabina şi Bianca Vesteman. Spectacolul este o coproducţie a Centrului Cultural Municipal”George Coşbuc” şi a Teatrului Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti și un proiect special, al regizorului Radu Afrim, pentru bistrițeni dar care se va juca și în țară. Pentru mai multe detalii accesați saptamana.online.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ion Lucian Petraș
Ion Lucian Petraș
Ion Lucian Petraș este editor al publicației bistrițene Săptămâna online. Ofițer în rezervă, analist de intelligence și jurnalist. Are o experiență bogată în analiza de intelligence, este expert în domeniul securității naționale și vrea să contribuie la dezvoltarea spiritului civic prin lansarea acestui săptămânal și alte proiecte civice interesante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Romanian Creative Week Iași și noul său magazin online | Ziarul de Iași

Romanian Creative Week Iași și noul său magazin online...

Viața din Pata Rât pe scena Operei Naționale Române din Cluj-Napoca

Viața din Pata Rât pe scena Operei Naționale Române din Cluj-Napoca. „Waste Side Story...

Expoziția-muzeu Triaj: educație prin cultură | Puterea a cincea

Expoziția-muzeu Triaj: educație prin cultură, reprezintă o versiune reinterpretată a...