O comună ieşeană a reuşit „performanţa” de a contracta construirea unui metru de gard cu aproape 2.000 de euro

Data:

Cifra le-a sărit în ochi inspectorilor Curţii de Conturi când au verificat contractul de aducţiune a apei în două sate ale comunei Şcheia. Până la urmă, gardul a fost construit la un preţ decent, dar controlul s-a soldat cu un lung şir de nereguli. Raportul a fost contestat în instanţă, dar fără succes.

Controlul de anul trecut a vizat execuţia bugetară a comunei în perioada 2019-2021. În acea perioadă, cea mai importantă investiţie derulată fusese alimentarea cu apă a satelor Şcheia şi Satu Nou. Contractul viza înfiinţarea unei reţele de alimentare cu apă în lungime totală de 27,7 km în cadrul unui proiect finanţat de Ministerul Dezvoltării. Valoarea totală a investiţiei se ridicase la 13,92 milioane lei.

Inspectorii Curţii de Conturi au ajuns la concluzia că oferta câştigătoare nici nu ar fi trebuit acceptată, fiind incompletă şi nerespectând cerinţele tehnice impuse de ApaVital cu privire la dimensiunea conductelor sau echiparea staţiilor de pompare. O parte a documentelor fuseseră depuse abia în timpul procedurii de licitaţie. Oricum, contravenţia era deja prescrisă la momentul controlului.

Continuarea în Ziaruldeiasi.ro

Citește și: Ministerul Educației s-a pregătit de scenariul în care greva generală va ține până la examene. Ce schimbări de ultimă oră a făcut

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Fotografie generică. Sursa foto: Pixabay.com)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Uber și Bolt versus taxi. Ce alimentează conflictul  | Ziarul de Iași

Concurența dintre firmele de taxi tradiționale și serviciile de...

Cum va fi amenajată Piața Consiliul Europei din Alba Iulia | Alba24

Cum va fi amenajată Piața Consiliul Europei din Alba...