Cum a ajuns o româncă investitor la JetBlue Ventures din San Francisco

Data:

spot_img

Cum a ajuns o româncă investitor la JetBlue Ventures din San Francisco. Călătoria Elizei Dragomir începe în București. Prin multă muncă și dedicare a reușit să-și atingă obiectivele, iar acum trăiește „visul american.

De la București la San Francisco

Eliza Dragomir lucrează, în prezent, la o companie de investiții cu capital de risc din San Francisco. Ea evaluează startup-uri pentru investiții minoritare între 1 și 5 milioane de dolari.

eyetemple.ro
eyetemple.ro

Eliza Dragomir este, în prezent, investitor la JetBlue Ventures din San Francisco. JetBlue Ventures este ramura de investiții cu capital de risc a companiei aeriene JetBlue.

Responsabilitățile Elizei includ selectarea startup-urilor și evaluarea acestora pentru investiții minoritare între 1 și 5 milioane de dolari.

Eliza caută, analizează și emite recomandări pentru investiții la intersecția dintre tehnologie și aviație.

Înainte de a pleca în Statele Unite, Eliza a fost elevă la Liceul Gheorghe Șincai din București, unde a fondat, împreună cu alți liceeni, Opportunity Weekend, o organizație non-profit dedicată liceenilor pentru a-i ajuta să găsească oportunități de voluntariat și internship-uri în afara programului școlar.

Citește și Locul 2 la concursul de design seismic din Seattle pentru studenții din Cluj

Cum a ajuns o româncă investitor

După absolvirea liceului, Eliza și-a început parcursul în Statele Unite ca studentă la Drexel University, unde a studiat economie și finanțe.

Ca parte din programul universității, Eliza a participat la trei co-opuri în domeniul finanțelor, începând cu Macquarie Investment Management și continuând cu Goldman Sachs.

La Goldman Sachs, Eliza a lucrat în Departamentul de wealth management din San Francisco, unde a ajutat o echipă de cinci profesioniști să gestioneze și să investească portofoliile a peste 30 de clienți.

Citește și Eveniment cultural devenit tradiție la Iași

După muncă și răsplată

După finalizarea internshipului, Eliza a lucrat cu 7 Mile Advisors, o bancă de investiții axată pe domeniul tehnologiei și pieței IT.

După finalizarea acestui internship, Eliza a lucrat la banca de investiții Nomura Greentech din San Francisco, unde a acoperit domeniul cleantech și al energiei sustenabile.

Ca parte din responsabilitățile zilnice, Eliza a ajutat companiile din domeniu în tranzacții de fuziuni și achiziții (M&A) prin analiza financiară.

După ce a petrecut un an la Nomura, Eliza s-a alăturat echipei de investiții a companiei JetBlue Ventures, unde face investiții în companii în etapele Seed și Series A.

Citește continuarea și interviul în Punctuldefierbere.ro


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: punctuldefierbere.ro)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related