Revenim în Evul Mediu? Profesorul Andrei Cornea este îngrijorat |Aktual24

Data:

Revenim în Evul Mediu? Profesorul Andrei Cornea ridică o serie întrebări pertinente cu privire la evoluția societății românești, indicând punctele de pornire ale unor noi tendințe caracteristice acesteia.

Andrei Cornea este profesor conferențiar doctor la Universitatea din București. Acesta își manifstă îngrijorarea în legătură cu degenerarea societății românești spre vremuri pe care credeam că vor rămâne în istorie.

Citește și Cum ar putea forțele aeriene israeliene să îngenuncheze Iranul

Copiii mor de pojar, dar credem în pseudoștiințe

„Am fost șocat să văd acest mod extraordinar de straniu în care a fost primită pandemia, mai exact vaccinarea. Pe care toată lumea ai fi zis că o așteaptă cu speranță și convingere că va duce la sfârșitul pandemiei și va face bine. Ceea ce s-a și întâmplat, de fapt.

Și acum mă îngrozesc, aud că mor copii de pojar, că fac tuse convulsivă. Lucruri pe care nu le-ar face dacă părinții i-ar vaccina.

Dar părinții nu-i vaccinează, preferă să creadă tot felul de pseudoștiințe“, a declarat Andrei Cornea pentru aktual24.ro.

„Oamenii nu cred în rezultatele științei. Și nu cred în rezultatele ei, în mare măsură, pentru că nu înțeleg, de fapt, despre ce e vorba. Există o mare ignoranță în raport cu complexitatea și amploarea cunoștințelor.

Omul individual, omul mediu, omul obișnuit, care are el o meserie acolo, pe care și-o face, știe câteva lucruri legate de profesia lui, mai specializate sau mai puțin, dar în rest este într-o totală ignoranță“ continuă domnul profesor Andrei Cornea.

Citește și Biologul orădean care surpinde în fotografie frumusețea naturii din întreaga lume

„Specialiștii“ de pe internet, calea sigură spre Evul Mediu

„Și atunci, când vine cineva care explică într-un limbaj inteligibil cum e cu niste otrăvuri, cum e cu niste radiații, cum e cu niste influente, i se pare plauzibil.“

„Și este acest internet care difuzează știrile cu o mare rapiditate. Apar tot felul de persoane care pretind că sunt experte, se furnizează statistici.

Chiar și asta, gândiți-vă că noi nu învățăm, probabil. Deși, teoretic, învățăm, dar cine reține cum trebuie să citești o statistică? Cum trebuie să citești un sondaj s.a.m.d.?“

Să crezi deodată că dârele de avion sunt otrăvuri și nu știu ce este un mod de a recădea în Evul Mediu”, a subliniat Cornea în interviul pentru Aktual24.

Interviul integral în aktual24.ro


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: aktual24.ro)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Îndemn la vot impresionant: „Un mesaj pentru nepotul meu” | VIDEO

Îndemn la vot impresionant la vot realizat de Parlamentul...

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se întoarce la DNA Oradea

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se...

Nicușor Dan îl vede ca principal contracandidat pe Piedone

Nicușor Dan îl vede ca principal contracandidat pe Piedone...

Cultura anihilării: comunismul și „anularea“ elitelor | Aktual24

Cultura anihilării: comunismul și „anularea“ elitelor. „Cancel culture“, aceasta...