Locul 2 la concursul de design seismic din Seattle pentru studenții din Cluj

Data:

spot_img

Locul 2 la concursul de design seismic din Seattle pentru studenții din Cluj.

Echipa de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) a avut o prestație remarcabilă și a reușit să se claseze pe podium în competiția acerbă, demonstrând astfel excelența și abilitățile lor în domeniul ingineriei structurale, potrivit unui comunicat al instituției de învățământ superior.

Citește și: Traseul variantei ocolitoare a municipiului Blaj, filmat din dronă

Locul 2 la concursul de design seismic din Seattle

Aceștia s-au prezentat cu o machetă din lemn de balsa care a fost supusă unor simulări de cutremure. Pe primul loc s-a clasat Universitatea Cornell din SUA, iar pe locul trei Universitatea Victoria din Canada.

„Împărtășim bucuria acestei victorii cu voi!  Suntem incredibil de mândri că am obținut un loc pe podium la Seismic Design Competition 2024, Seattle, Washington! Această experiență ne-a oferit lecții valoroase și a întărit echipa noastră în moduri pe care nu ni le-am imaginat niciodată (…)”.

Articolul integral în Monitorul de Cluj!

Ce este designul de seism

Designul seismic se face pentru structurile construite în zonele în care există posibilitatea producerii unor cutremure.

În plus, structurile importante, cum ar fi barajele, clădirile înalte etc., sunt verificate/proiectate pentru cutremure, indiferent dacă se află sau nu în apropierea unei limite de placă.

Proiectarea structurii pentru a rezista la sarcinile aplicate de un cutremur. Sarcina va fi de tip dinamic și pentru analiză și proiectare se poate utiliza fie analiza dioramică, fie analiza statică.

Codurile de proiectare seismică oferă un ghid cuprinzător pentru inginerii structurali cu privire la parametrii care trebuie luați în considerare în funcție de magnitudinea cutremurului, tipul de structură, starea terenului etc.

Există mai mulți factori care pot fi luați în considerare atunci când se fac proiecte seismice.

Deformația ulterioară sau derivațiile, amortizarea, detaliile de ductilitate, configurațiile structurale etc. sunt câțiva factori importanți care trebuie luați în considerare atunci când structurile sunt proiectate pentru sarcini seismice.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Foto: UTCN SDC – Facebook

spot_imgspot_img
Monitorul de Cluj
Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Eurobarometrul corupției 2024. România stă cel mai prost dintre statele UE | Aktual24

Comisia Europeană a dat publicității Eurobarometrul corupției pe 2024....

Lituania pregătește planuri de evacuare în cazul unui conflict armat

Autoritățile din Lituania își pregătesc planurile pentru evacuări în...

Cum urmărea spionul Caraman criticii comunismului și de ce a fost declarat colaborator al Securității

Mihail Caraman, cu numele de serviciu „Mihai Neagu” și...