Cum a fost căpușată compania de stat condusă de Ioana Timofte. S-au plătit 3.125 de prelungitoare fictive la un număr de 500 de angajați

Data:

REPORTER DE IAȘI a analizat sutele de achiziții fictive incriminate de DIICOT și derulate la Compania Națională pentru Controlul Cazanelor, Instalațiilor de Ridicat și Recipientelor sub Presiune SA.

Directoarea Ioana Timofte, nepoata din Iași a unui fost șef SRI, este acuzată că ar fi pus la cale un grup infracțional organizat: instituția pe care o conducea cumpăra produse fictive, plătea cu bani adevărați, iar banii erau împărțiți între angajații de la Stat și patronii societăților „furnizoare”. Tunul: 10 milioane de lei.

Lăcomia era atât de puternică și numărul de produse atât de mare încât angajații de la Companie nu mai puteau acoperi în acte fraudele.

Simptomatic, în acest sens, este achiziția, în decurs de trei ani, a 3.125 de prelungitoare pentru cei circa 500 de angajați. În același registru: pahare de carton de 42.000 de lei, 71.550 lei pentru seturi curățare monitoare calculatoare, lavete microfibră de 31.500 lei, clipboarduri A4 de 36.000 de lei și șervețele pliante de 50.000 de lei.

Dezvăluire: unul dintre patronii puși sub acuzare de DIICOT în această anchetă este un împătimit fan AUR care obișnuiește să meargă la manifestațiile acestei formațiuni politice.

Continuarea în Reporteris.ro

Citește și: Ştefan von Korch: „Muzica este o meserie căreia i te dedici toată viață”

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Primarul din Botoșani rămâne sub control judiciar | Monitorul de Botoșani

Cosmin Andrei, primarul din Botoșani, rămâne sub control judiciar....

S-a deschis fabrica de filtre din Balș. Investiție germană de 8 milioane de euro | Reporter 24

S-a deschis fabrica de filtre din Balș, județul Olt....

Licitația pentru un lot al Autostrăzii Transilvania, deblocată după trei ani de tergiversări | Monitorul de Cluj

Licitația pentru un lot al Autostrăzii Transilvania, segmentul dintre...